Vyprážané vajíčka v pšenovej kaši

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 20. apríla 2014
Vyprážané vajíčka v pšenovej kaši
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Žiaden stôl tak nehýri veselými farbami ako práve ten veľkonočný, preto ho mám rád. Jeho typické suroviny ponúkajú pritom priestor na kulinársku fantáziu. Stačí sa pohrať s detailmi a môže vyzerať i chutiť vždy inak.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
300 g
50 g
50 g
700 ml (na vysmážanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pšeno prepláchneme vriacou vodou. Na masle opečieme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme pšeno a podlejeme vývarom. Počas varenia prilievame vývar. Uvaríme do mäkka. Do hotovej kaše pridáme soľ a mleté čierne korenie.

  2. 2

    Vajíčka uvaríme namäkko (podľa veľkosti 5 – 6 minút) a rýchlo schladíme. Vychladené vajcia opatrne olúpeme a obalíme v trojobale, v strúhanke 2-, 3-krát.

  3. 3

    Vysmažíme v horúcom oleji. Na tanier dáme porciu pšenovej kaše, mladú púpavu a vysmažené vajcia, ktoré trochu posolíme.

Diskusia k receptu

dogagador
Velmi efktne, vyskusam, hlavne tie vajicka su uzasne, neda mi to pokoj! :-)
anett91
veľmi sa mi tento nápad páči :) určite vyskúšam :)
hadik
To sú krásne vajcia, skoro ako moje.