Vyprážané vajíčka v pšenovej kaši
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 20. apríla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Žiaden stôl tak nehýri veselými farbami ako práve ten veľkonočný, preto ho mám rád. Jeho typické suroviny ponúkajú pritom priestor na kulinársku fantáziu. Stačí Zobraziť celý popisŽiaden stôl tak nehýri veselými farbami ako práve ten veľkonočný, preto ho mám rád. Jeho typické suroviny ponúkajú pritom priestor na kulinársku fantáziu. Stačí sa pohrať s detailmi a môže vyzerať i chutiť vždy inak.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pšeno prepláchneme vriacou vodou. Na masle opečieme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme pšeno a podlejeme vývarom. Počas varenia prilievame vývar. Uvaríme do mäkka. Do hotovej kaše pridáme soľ a mleté čierne korenie.
- 2
Vajíčka uvaríme namäkko (podľa veľkosti 5 – 6 minút) a rýchlo schladíme. Vychladené vajcia opatrne olúpeme a obalíme v trojobale, v strúhanke 2-, 3-krát.
- 3
Vysmažíme v horúcom oleji. Na tanier dáme porciu pšenovej kaše, mladú púpavu a vysmažené vajcia, ktoré trochu posolíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu