Vyprážané vajíčka v pšenovej kaši

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 20. apríla 2014
Vyprážané vajíčka v pšenovej kaši
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Žiaden stôl tak nehýri veselými farbami ako práve ten veľkonočný, preto ho mám rád. Jeho typické suroviny ponúkajú pritom priestor na kulinársku fantáziu. Stačí Zobraziť celý popisŽiaden stôl tak nehýri veselými farbami ako práve ten veľkonočný, preto ho mám rád. Jeho typické suroviny ponúkajú pritom priestor na kulinársku fantáziu. Stačí sa pohrať s detailmi a môže vyzerať i chutiť vždy inak.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
300 g
50 g
50 g
700 ml (na vysmážanie)




Postup

  1. 1

    Pšeno prepláchneme vriacou vodou. Na masle opečieme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme pšeno a podlejeme vývarom. Počas varenia prilievame vývar. Uvaríme do mäkka. Do hotovej kaše pridáme soľ a mleté čierne korenie.

  2. 2

    Vajíčka uvaríme namäkko (podľa veľkosti 5 – 6 minút) a rýchlo schladíme. Vychladené vajcia opatrne olúpeme a obalíme v trojobale, v strúhanke 2-, 3-krát.

  3. 3

    Vysmažíme v horúcom oleji. Na tanier dáme porciu pšenovej kaše, mladú púpavu a vysmažené vajcia, ktoré trochu posolíme.

Diskusia k receptu

dogagador
Velmi efktne, vyskusam, hlavne tie vajicka su uzasne, neda mi to pokoj! :-)
anett91
veľmi sa mi tento nápad páči :) určite vyskúšam :)
hadik
To sú krásne vajcia, skoro ako moje.