Foto: mirian4
Všetci u nás milujú slané koláče hlavne s čerstvými paradajkami, paprikou, cesnakom, bylinkami a samozrejme syrom; máme skleník tak v lete je to jedlo Zobraziť celý popisVšetci u nás milujú slané koláče hlavne s čerstvými paradajkami, paprikou, cesnakom, bylinkami a samozrejme syrom; máme skleník tak v lete je to jedlo na týždennom jedálničku; v zime si pomáham zaváranými paradajkami alebo domácim lečom a tým čo chladnička dá ;-). Špeciálne je cesto, do ktorého pridávam ľanové a sézamové semiačka.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
CESTO: 2 šálky hladkej múky zmiešame so soľou, ľanovými, sézamovými semiačkami a 1PL olivového oleja, pridáme kvások 1/4 kocky droždia rozmiešané v teplej vode s troškou cukru; cesto by malo byť redšie (riedime vlažnou vodou). Necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 2
PLNKA: Vykysnuté cesto dáme na plytký plech s papierom na pečenie, potrieme olejom, paradajkovou pastou s cesnakom a soľou a ukladáme ingrediencie podľa chuti: ja som dala na ľavú časť slanečky (sardely) + šampióny a na pravú kolbásku + čerstvé paradajky = takto dáme piecť do ružova. V mojej teplovzdušnej rúre to trvá 15 min.
- 3
Po upečení posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a dáme do teplej vypnutej rúry už len syr roztopiť. Nakrájame na porcie a DOBRÚ CHUŤ !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu