
Perkelt á la čárda
Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké plátky, očistenú papriku na menšie kúsky a olúpanú paradajku na kocky.

Tvarohové praclíky
Z múky, tvarohu, tuku, soli a žĺtkov vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do...

Parížske srdiečko-bezlepkové
Túto tortičku som piekla pre otca, on miluje horkú čokoládu, preto je čokoládová a bezlepková...

CUPCAKES-Muffínky
Našla som na nete recept tak som ho skúšala. Nedávala som síce plnku ako tam písali...

Limetková polévka s nachos
Sopa de lima. Výborná, mexická polévka. Stejně jako je v každé domácnosti...

Plnené baklažány
Tento rok sa mi urodilo mimoriadne mnoho baklažánov. Manžel si poobede zmyslel , že chce...

Baklažánové lasagne
... z mojich potulkov po vegetariánskych chodníčkoch... naozaj chutné jedlo...

Kakaové crinkles
Crinkles neodmysliteľne patria k Vianociam. A tieto si zamilujete... Zvrchu chrumkavé a vo vnútri krásne...

Kaša zo sladkých zemiakov a asparagus s cibuľou
Nieje na tom nič zložité alebo nové ale je to veľmi príjemné a chutné jedľo na ľahký...

Šťavnaté rezne
Tento recept mám od mojej susedky, ona ho našla v nejakom časopise. Je výborný a...

Šalát z pečenej papriky
Jednoduchy a chutny salat z pecenej, alebo grilovanej papriky :) . Taketo robia na balkane....

Ovsené cookies s brusnicami
Zdravšia verzia sušienok cookies vyrobená z ovsených vločiek, hnedého cukru, celozrnnej múky a s...

Čínsky zeleninový šalát
Fazuľové struky povaríme asi 3 až 4 minúty, vyberieme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať....

Teplá nátierka s cuketou
Zdravé a chutné. (Za fotografiu ďakujeme používateľke Lucylee, ktorá tento recept pripravila aj nafotila :-))

Jahodové veterníky
Moja dcéra zbožnuje jahody, tak som pre ňu vymyslela túto výbornú maškrtu.

Medové pokušenie
Tento recept je pôvodne z časopisu Život (č. 12/4. 12. 2010), ja som ho len trochu vylepšila...

Zapekané cestoviny s pečienkami
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Kuracie pečienky osmažíme na cibuľke a pred dokončením pridáme soľ, mleté...

Hashburger s medovo-horčicovou omáčkou
Vegetariánsky burger s čedarom, ktorý nerobí kompromisy na obsahu proteínu. Výborný aj z panvice, ...

Ľahká kuracina na póre
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a opražíme na troche oleja. Umytý pór nakrájame na kolieska...

Fazuľa na Indický spôsob
Fazuľu na noc namočíme. Na druhý deň ju varíme v slanej vode a pridáme bobkový list....

Ľahké zeleninové ragú
Oči boli pri nákupe na grilovačku väčšie ako žalúdky. Zostal veľký baklažán, šampiňóny, zelenina....

Jablkové koláče s cukrovým povrchom
Jablkové koláče sú veľmi obľúbené a myslím, že receptov na ne nikdy nie je dosť, keďže jablká sú najčastejším a najobľúbenejším ovocím do koláčov....

Fazuľovica s posúchom
Zasa síce , , nič nové, , no túto polievočku doma milujeme a s posúchom stačí ako...

Pangasius na masle s pórom so zemiakovou kašou
Je to velmi obľúbené jedlo mojej dcérky, vždy všetko spapá

Yalanci mantı
(čítaj "jalandži mantı) V preklade to znamená niečo ako falošné plnené cestoviny. Pravé turecké mantı...

Welsh - ultrarýchly recept na chuťovku z piva a čedaru zo severu Francúzska
Poznáš Welsh? Jasné, že je to anglické prídavné meno pre obyvateľa britského Wales-u, ale vedeli...

Cuketovo- fazuľkové placky s kyslou smotanou
všetky suroviny postruhame, dame do väčšiej misy, kde pridame celozrnu pšeničnu muku, korenie , sol , majoranka+vajcia,...

Makové pupence s medom
Recept patrí medzi rodinné tradičné vianočné recepty, každoročne ich pripravujem na Vianoce pre celú rodinu. Je...

Paštéta z husacej pečene s nakladanými hubami
Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku restujeme na...

Halušky s tvarohom, škvarkami a cibuľkou
Veľmi obľúbené jedlo. Varím ho najradšej, keď mám domáci tvaroh.

Paradajková polievka s mozzarellou a šľahačkou
Viem, že je tu veľa receptov na paradajkovú polievku ale každá je iná ako aj tá...

Cestovinové rizoto s skaramelizovanou cibuľou a plesňovým syrom
Originál tohoto receptíka mám z jednej kuchárskej knižky s názvom "Těstoviny" a je to jeden z našich...

Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...