Low carb syrové pagáčiky

aszabka - bez fotkyaszabka, 11. marca 2016
Low carb syrové pagáčiky
Foto: aszabka

LCHF..moja voľba životného štýlu..ak tu je ešte ktosi podobný, ponúkam recept..jednoduchý ako facka, sa hovorí :)

24
porcií
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
50 g
60 g (kokosový olej)
120 g (Čedar)
podľa chuti
1/4 čl
1 čl
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, nastrúhame vopred syr, roztopíme maslo alebo kokosový olej, ja som dnes dala prednosť maslu. Nič viac netreba..

    Low carb syrové pagáčiky - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame si vajcia s tekutým maslom, pridáme koreniny a soľ. V inej miske zmiešame kokosovú múku s PDP a jemne zapracujeme do vajcovej hmoty, pridáme jablčný ocot. Cesto bude mastné, no nadýchané..a dávkujeme do formy, alebo na plech robíme kôpky. Posypeme strúhaným syrom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 20 minút. Naposledy som si v modro žltom "obchode" kúpila silikónovú formu, ktorú som pokrstila zeleninovými karbonátočkami s cesnakom a ten pach sa jej drží tak, že mi celá skrinka "vonia" :) Chcela som ju dnes preonačiť na inú nôtu, no žiaľ, podarilo sa to len na 50%.. S cesnakovo zeleninovým pachom na večné veky :D Ak by ktosi poznal spôsob, ako sa ho zbaviť, uvítam rady..ocot a citrón som už skúsila..

  3. 3

    Upečené..

    Low carb syrové pagáčiky - obrázok 3

Diskusia k receptu

2010
Su asi dobre ale co maju kokosove jednohubky spolocne s pagacom?
tiginko
že práve ty to nechápeš sa čudujem @2010 Ty taký experimentátor napríklad s bryndzovými haluškami ? Zmenil si svetonázor? Just joking :-)
afataga
ja sa chcem opytat, ako dlho sa stravujes tymto sposobom a co ti to prinieslo? ak to nechces sem vypisovat, popis mi to do mailu, mam ho v profile, dakujem
aszabka
@Afataga (12.3.2016 12:23)

ahoj..približne pol roka..tak ako pre mňa v začiatkoch, i pre ostatných neznalých je to čosi nepoznané..asi preto nereagujem na ironické komentáre..negatíva: spočiatku to bola lotéria, buď som to preháňala do plusu alebo do mínusu..prvé 2-3 mesiace, kým si telo zvyklo a úplne sa adaptovalo, som bola ako na hojdačke, psychicky i fyzicky..pozitíva: stačí mi 4-5 hodín spánku, fyzicky sa cítim plná sily, keď cvičím, neunavím sa tak, ako predtým..nebývam chorá, nemávam hlad, no jem, inak by to nemalo žiadny efekt a na jedlo sa nesmierne teším..neplytvám potravinami, ani peniazmi..nie som si istá, ako inak to nazvať, ale bolo to jedno z najlepších rozhodnutí v mojom živote..týmto nič nepropagujem, ani nerobím osvetu, len konštatujem svoju skúsenosť..a chválim sa :D kde je vôľa, tam je cesta..
afataga
@Aszabka (12.3.2016 19:37)

dakujem, pytala som sa preto, lebo prave v piatok mi jeden znamy hovoril, ako sa takymto stravovanim vyliecil z tazkej astmy, jeho zena z exemu a tusim otec z tazkej cukrovky, tak asi cosi na tom bude
tiginko
dcéra po mnohých vyšetreniach na intolerancie, alergie a helicobactera s negatívnym výsledkom prešla na podobné stravovanie a všetky jej problémy s nafukovaním, hnačkami a bolesťami brucha zmizli
aszabka
@Afataga (13.3.2016 11:32)

na stránkach o nutričnej ketóze spomínajú veľa benefitov tohoto stravovania, takže pravdepodobne to bude mať v tomto smere nejaký účinok..chorí ľudia sa i slamky chytajú, určite je to lepšia cesta, ako sa dopovať liekmi..v mojom prípade je to zatiaľ skôr o energii, ktorá mi chýbala..
neposed
Aszabka na ten pach skus formu vlozit do vacsej nadoby a nasyp tam klinceky, dobre zatvor a nechaj par dni. Malo by to zabrat, aspon moja skusenost je taka.
maska10
Tie pagace vyzeraju super,mozem sa spytat co znamena ta skratka LCHF? Ake je to stravovanie? Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia