Tartaletky
Tartaletky

Tartaletky s citrónovým krémom a ovocím fotorecept

iflovefood - fotkaiflovefood, 14. júna 2020

Svieži letný dezert, ktorý zvládnete pripraviť aj bez cukrárskych formičiek.
Zdroj: Youtube

20
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Videopostup

Suroviny

Cesto:
220 g
60 g
1 ks
70 g
1/2 KL
Krém:
500 ml
2 ks
60 g
30 g
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Cukor a vajce vyšľaháme, pridáme múku, olej a prášok do pečiva. Vypracujeme pružné, nelepivé cesto. Ak sa cesto trhá, pridáme lyžicu vody a premiesime.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 8 cm. Kolieska poukladáme na papierové košíčky otočené hore dnom a pečieme na plechu pri 170 stupňoch, 15 minút. Upečené košíčky necháme vychladnúť a potom z nich odstránime papierové košíčky.

  3. 3

    Na krém si do hladka vyšľaháme vajíčka s cukrom a Zlatým klasom. V hrnci zohrejeme mlieko s nastrúhanou citrónovou kôrou, mlieko nesmie byť vriace. Mlieko za stáleho miešania nalejeme do vajec so Zlatým klasom. Potom vrátime hrniec na sporák a varíme kým krém nezhustne. Horúci krém nalejeme do košíčkov a ozdobíme čerstvým ovocím.

  4. 4

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu