Tartaletky s citrónovým krémom a ovocím fotorecept
Svieži letný dezert, ktorý zvládnete
pripraviť aj bez cukrárskych
formičiek.
Zdroj: Youtube
porcií
príprava
na 170 °C
Foto: iflovefood
Postup
-
1
Cesto: Cukor a vajce vyšľaháme, pridáme múku, olej a prášok do pečiva. Vypracujeme pružné, nelepivé cesto. Ak sa cesto trhá, pridáme lyžicu vody a premiesime.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 8 cm. Kolieska poukladáme na papierové košíčky otočené hore dnom a pečieme na plechu pri 170 stupňoch, 15 minút. Upečené košíčky necháme vychladnúť a potom z nich odstránime papierové košíčky.
- 3
Na krém si do hladka vyšľaháme vajíčka s cukrom a Zlatým klasom. V hrnci zohrejeme mlieko s nastrúhanou citrónovou kôrou, mlieko nesmie byť vriace. Mlieko za stáleho miešania nalejeme do vajec so Zlatým klasom. Potom vrátime hrniec na sporák a varíme kým krém nezhustne. Horúci krém nalejeme do košíčkov a ozdobíme čerstvým ovocím.
- 4
Dobrú chuť!
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem
Ďakujem
Ďakujem, je to taký ľahký letný dezert.