Foto: rosaneta
Tieto rezy čo som upiekla , sú vynikajúcej chuti . Hlavne plnka je veľmi chutná s rumovou príchuťou , nakoľko som ju robila Zobraziť celý popisTieto rezy čo som upiekla , sú vynikajúcej chuti . Hlavne plnka je veľmi chutná s rumovou príchuťou , nakoľko som ju robila z pudingov /krémov / , na dukátové buchtičky. Naozaj krásne vonia.
porcií
na 180 °C
Suroviny
15 dkg |
|
4 ks |
|
12,5 dkg |
|
1 ks |
|
0,5 dcl |
|
1 štamperlík |
|
6 PL |
|
Plnka: | |
3 PL |
|
15 dkg |
|
2 ks |
|
0,5 l |
|
25 dkg |
|
Ozdoba: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Vymiešame práš.cukor so žltkami , pridávame vlažnú vodu , postupne olej. Potom pridáme orechy.Múku rozmiešame s práš. do pečiva a zamiešame do cesta a zľahka primiešame sneh z bielok.
-
2
Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou a nalejeme cesto . Dáme piecť na 180 stupňov 15 minút , v elektric. trúbe.
-
3
Upečené necháme vychládnuť.
-
4
Pripravíme si 2 pudingy / krémy / na dukátové buchtičky.
-
5
Uvaríme z nich hustý puding , do mlieka pridáme 3 poliev.lyžice kryšt.cukru. Miešame pokiaľ sa nevychladí.
-
6
Maslo vymiešame s 15 dkg prášk cukru. Potom postupne po lyžiciach pridávame do maslovej hmoty puding , až nám vznikne vanilková plnka.
-
7
Šľahačku spravíme podľa návodu na obale.
-
8
Na upečený plát nanesiem vanilkovú plnku , rovnomerne ju rozotrieme a na vrch dáme vyšľahanú šľahačku.
-
9
A máme hotové vanilkové rezy. Dáme ich stuhnúť do chladničky najlepšie na noc , aby sa dobre krájali.
-
10
Pokrájame na rovnaké kusy.
-
11
V reze.
-
12
A ku kávičke :-)
Diskusia k receptu