Bezlepkový chlieb s chrumkavou kôrkou
Foto: novalim
S troškou trpezlivosti si môžete aj vy upiecť domáci chlieb bez lepku. Žiadna ťažká práca, stačí len zamiešať a nechať cesto pracovať a zrieť. Zobraziť celý popisS troškou trpezlivosti si môžete aj vy upiecť domáci chlieb bez lepku. Žiadna ťažká práca, stačí len zamiešať a nechať cesto pracovať a zrieť. A na konci vás čaká voňavý chlebík s chrumkavou kôrkou.
porcií
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Odložíme si bokom dve PL zmesi Beta a potom premiešame suché prísady. Postupne prilievame vodu tak, aby sme dostali lepkavú, mäkkšiu ale nie tekutú konzistenciu. Ak treba, pridáme ešte vodu. Premiešame varechou a prikryté necháme kysnúť cez noc, resp. 8-12 hodín.
- 2
Vykysnutú zmes dáme na pracovnú dosku posypanú 2 PL Beta zmesi, trochu ručne premiesime.
- 3
Rúru rozohrejeme na 230 °C a v nej rozohrievame aj ohňovzdornú nádobu s vekom (napr. misu z jenského skla).
- 4
Do rozohriatej misy prenesieme nakysnuté cesto (bude neforemné, ale to je v poriadku), zavrieme vekom a pečieme asi 35 minút. Potom veko odokryjeme a pokračujeme v pečení ďalších 15-20 minút. A výsledok? Presvedčte sa sami. Privstaňte si ráno a upečte si čerstvé raňajky.
Tiež bezlepkový chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je komerčný recept, reklama, tých si nevšímaj...