Táto štrúdľa je trochu inakšia od ostatných "typických." Dnes som ju piekla a bola veľmi chutná, tak som sa s vami chcela podeliť Zobraziť celý popisTáto štrúdľa je trochu inakšia od ostatných "typických." Dnes som ju piekla a bola veľmi chutná, tak som sa s vami chcela podeliť o recept. :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 1/2 lyžičky |
|
| 2 lyžice |
|
| 1 lyžička |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 50 g |
|
| 80 g |
|
| 2 lyžice |
|
| 80 g |
|
| Na povrch: | |
| 1 ks |
|
| 2 lyžice |
|
Postup
-
1
Múku premiešame so soľou, pridáme olej, ocot, vajce a podľa potreby vodu.
-
2
Vymiesime na vláčne polotuhé cesto.
-
3
Na tenko vyvaľkáme. Predtým ako nanesieme plnku pokvapkáme olejom.
-
4
Pripravíme si plnku zmiešaním jabĺk, hrozienok, orechov, cukru a škorice.
-
5
Nanesieme na cesto, zvinieme a položíme na plech pomastený olejom. Pečieme na stredne vyhriatej rúre. :-) ( štrúdľu som robila prvý krát v živote, takže tá hore sa mi veľmi nepodarila výzorovo. :-D )
-
6
Podstané je, že chutili dobre. :-)









@Bleise pozri aj tieto vaľkané štrúdle a vyskúšaj : varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...