Jablková štrúdľa fotorecept

bleise - fotkableise, 28. júla 2015
Jablková štrúdľa (fotorecept)
Foto: bleise

Táto štrúdľa je trochu inakšia od ostatných "typických." Dnes som ju piekla a bola veľmi chutná, tak som sa s vami chcela podeliť o recept. :-)

25
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1/2 lyžičky
2 lyžice
1 lyžička
1 ks
Plnka:
500 g
50 g
80 g
2 lyžice
80 g
Na povrch:
1 ks
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku premiešame so soľou, pridáme olej, ocot, vajce a podľa potreby vodu.

    Jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesime na vláčne polotuhé cesto.

    Jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tenko vyvaľkáme. Predtým ako nanesieme plnku pokvapkáme olejom.

    Jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si plnku zmiešaním jabĺk, hrozienok, orechov, cukru a škorice.

    Jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nanesieme na cesto, zvinieme a položíme na plech pomastený olejom. Pečieme na stredne vyhriatej rúre. :-) ( štrúdľu som robila prvý krát v živote, takže tá hore sa mi veľmi nepodarila výzorovo. :-D )

    Jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podstané je, že chutili dobre. :-)

    Jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Tiez robim strudlu z takehoto octoveho cesta. Ak ju nechas odlezat v chladnicke, aj 24hod. bude sa ti s tym cestom dobre pracovat a vyvalkas ho aj na uplne tenucko ako papier. Skus :) Inak mnam, cez vikend si upecieme, si ma navnadila.
Vyskúšané, nechala som cesto cca 12 hod. chladiť, dnes som upiekla dve krásne trúdle - jablkovú a jablkovo - tevicovo - makovú. Cesto odporúčam, krásne na tenko sa vaľkalo.

Pridaj komentár k receptu: