Foto: bleise
Táto štrúdľa je trochu inakšia od ostatných "typických." Dnes som ju piekla a bola veľmi chutná, tak som sa s vami chcela podeliť Zobraziť celý popisTáto štrúdľa je trochu inakšia od ostatných "typických." Dnes som ju piekla a bola veľmi chutná, tak som sa s vami chcela podeliť o recept. :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1/2 lyžičky |
|
2 lyžice |
|
1 lyžička |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
500 g |
|
50 g |
|
80 g |
|
2 lyžice |
|
80 g |
|
Na povrch: | |
1 ks |
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
Múku premiešame so soľou, pridáme olej, ocot, vajce a podľa potreby vodu.
-
2
Vymiesime na vláčne polotuhé cesto.
-
3
Na tenko vyvaľkáme. Predtým ako nanesieme plnku pokvapkáme olejom.
-
4
Pripravíme si plnku zmiešaním jabĺk, hrozienok, orechov, cukru a škorice.
-
5
Nanesieme na cesto, zvinieme a položíme na plech pomastený olejom. Pečieme na stredne vyhriatej rúre. :-) ( štrúdľu som robila prvý krát v živote, takže tá hore sa mi veľmi nepodarila výzorovo. :-D )
-
6
Podstané je, že chutili dobre. :-)
@Bleise pozri aj tieto vaľkané štrúdle a vyskúšaj : varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...