Jablková štrúdľa fotorecept

bleise - fotkableise, 28. júla 2015
Jablková štrúdľa (fotorecept)
Foto: bleise

Táto štrúdľa je trochu inakšia od ostatných "typických." Dnes som ju piekla a bola veľmi chutná, tak som sa s vami chcela podeliť o recept. :-)

25
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1/2 lyžičky
2 lyžice
1 lyžička
1 ks
Plnka:
500 g
50 g
80 g
2 lyžice
80 g
Na povrch:
1 ks
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku premiešame so soľou, pridáme olej, ocot, vajce a podľa potreby vodu.

    Jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesime na vláčne polotuhé cesto.

    Jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tenko vyvaľkáme. Predtým ako nanesieme plnku pokvapkáme olejom.

    Jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si plnku zmiešaním jabĺk, hrozienok, orechov, cukru a škorice.

    Jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nanesieme na cesto, zvinieme a položíme na plech pomastený olejom. Pečieme na stredne vyhriatej rúre. :-) ( štrúdľu som robila prvý krát v živote, takže tá hore sa mi veľmi nepodarila výzorovo. :-D )

    Jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podstané je, že chutili dobre. :-)

    Jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

afataga
klobuk dolu, mna by v tvojom veku ani vo sne nenapadlo robit strudlu, sikulka
1x bleise
methi
Tiez robim strudlu z takehoto octoveho cesta. Ak ju nechas odlezat v chladnicke, aj 24hod. bude sa ti s tym cestom dobre pracovat a vyvalkas ho aj na uplne tenucko ako papier. Skus :) Inak mnam, cez vikend si upecieme, si ma navnadila.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekná práca :-)
bleise
Ďakujem všetkým, ktorým sa tento môj nevydarený koláčik páčil :) @tatranocka ďakujem, vyskúšam :)
evanaaa
Vydarený je, a iste aj chutný, nebuď na seba tvrdá, xiixi.....len po druhý raz daj štrudlu (alebo roládu) spojom naspodok........
askadaniela
Vyskúšané, nechala som cesto cca 12 hod. chladiť, dnes som upiekla dve krásne trúdle - jablkovú a jablkovo - tevicovo - makovú. Cesto odporúčam, krásne na tenko sa vaľkalo.