Polievka z muškátovej tekvice

mecom - fotkamecom, 23. júla 2015
Polievka z muškátovej tekvice
Foto: mecom

Komerčný recept

10 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

650 g
1 l
80 g
80 g
100 ml
200 g kyslejšie
50 ml
 lúpané




Postup

  1. 1

    Tekvicu olúpeme, odjadríme, nakrájame na kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, pridáme na mesiačiky nakrájané ošúpané a odjadrené jablko a pečieme v trúbe pri 175°C do mäkka.

  2. 2

    Medzitým si zo šalotky pripravíme ružový základ na olivovom oleji, pridáme upečenú tekvicu s jablkom, pokropíme bielym vínom. Povaríme, pridáme vývar, rozmixujeme tyčovým mixérom, čierne korenie, muškátový oriešok a povaríme zvoľna cca 15 - 20 minút. Precedíme cez jemné sitko, zjemníme maslom a ešte raz dochutíme.

  3. 3

    Krémovú polievku pri servírovaní ozdobíme praženými lúpanými tekvicovými semienkami a tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia