Foto: mecom
Komerčný recept
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Tekvicu olúpeme, odjadríme, nakrájame na kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, pridáme na mesiačiky nakrájané ošúpané a odjadrené jablko a pečieme v trúbe pri 175°C do mäkka.
- 2
Medzitým si zo šalotky pripravíme ružový základ na olivovom oleji, pridáme upečenú tekvicu s jablkom, pokropíme bielym vínom. Povaríme, pridáme vývar, rozmixujeme tyčovým mixérom, čierne korenie, muškátový oriešok a povaríme zvoľna cca 15 - 20 minút. Precedíme cez jemné sitko, zjemníme maslom a ešte raz dochutíme.
- 3
Krémovú polievku pri servírovaní ozdobíme praženými lúpanými tekvicovými semienkami a tekvicovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu