Pleskavice s pohánkou

podravka - fotkaPodravka, 6. apríla 2017 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Pleskavice s pohánkouFoto: podravka

Pleskavice podávajte s pohánkou a vychutnávajte si netradičnú pikantnú kombináciu.

4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

1 kg podľa vašej chuti (bravčové, hovädzie, mix)
1 lyžica
1/4 lyžičky
1 strúčik
4 lyžice domáca (alebo olej)
Príloha:
200 g
3 lyžice
100 g
2 strúčiky
1 lyžička
2 lyžičky
1/4 lyžičky
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s Podravka ochucovadlom pikant, tymianom a pretlačeným cesnakom a poriadne premiešame.

  2. 2

    Z pripravenej zmesi urobíme pleskavice, ktoré potom v panvici opražíme z oboch strán na zahriatej masti alebo oleji.

  3. 3

    Pohánku opláchneme a nasypeme do osolenej vriacej vody, zamiešame a minútu povaríme pod pokrievkou. Hrniec s pohánkou zabalíme do utierky a necháme 20 minút postáť.

  4. 4

    Na zahriatom oleji si krátko opražíme na malé kúsky nakrájanú slaninu.

  5. 5

    Pridáme pretlačený cesnak, mletú červenú papriku a scedenú pohánku. Pridáme Podravka ochucovadlo a čierne korenie a poriadne premiešame.

  6. 6

    Hotové pleskavice podávame s pohánkou a nakladanou zeleninou podľa vašej chuti.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist