Fašírky s pohánkou
Fašírky s pohánkou

Pleskavice s pohánkou

podravka - fotkapodravka, 6. apríla 2017. Komerčný recept.
Pleskavice s pohánkou
Foto: podravka

Pleskavice podávajte s pohánkou a vychutnávajte si netradičnú pikantnú kombináciu.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 kg podľa vašej chuti (bravčové, hovädzie, mix)
1 lyžica
1/4 lyžičky
1 strúčik
4 lyžice domáca (alebo olej)
Príloha:
200 g
3 lyžice
100 g
2 strúčiky
1 lyžička
2 lyžičky
1/4 lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s Podravka ochucovadlom pikant, tymianom a pretlačeným cesnakom a poriadne premiešame.

  2. 2

    Z pripravenej zmesi urobíme pleskavice, ktoré potom v panvici opražíme z oboch strán na zahriatej masti alebo oleji.

  3. 3

    Pohánku opláchneme a nasypeme do osolenej vriacej vody, zamiešame a minútu povaríme pod pokrievkou. Hrniec s pohánkou zabalíme do utierky a necháme 20 minút postáť.

  4. 4

    Na zahriatom oleji si krátko opražíme na malé kúsky nakrájanú slaninu.

  5. 5

    Pridáme pretlačený cesnak, mletú červenú papriku a scedenú pohánku. Pridáme Podravka ochucovadlo a čierne korenie a poriadne premiešame.

  6. 6

    Hotové pleskavice podávame s pohánkou a nakladanou zeleninou podľa vašej chuti.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
pljeskavica je predovšetkým o poriadnom hnietení, najmenej tých 30 minút, pridáva sa soda bicarbona, aby bola ľahká a po ochutení sa necháva minimálne 12 hodín odpočívať v chladničke a až potom sa spracuje a pripraví.
pekný receptík *****

Pridaj komentár k receptu: