Pleskavice s pohánkou
Pleskavice podávajte s pohánkou a vychutnávajte si netradičnú pikantnú kombináciu.
porcie
príprava
Suroviny
| 1 kg podľa vašej chuti (bravčové, hovädzie, mix) |
|
| 1 lyžica |
|
| 1/4 lyžičky |
|
| 1 strúčik |
|
| 4 lyžice domáca (alebo olej) |
|
| Príloha: | |
| 200 g |
|
| 3 lyžice |
|
| 100 g |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 lyžička |
|
| 2 lyžičky |
|
| 1/4 lyžičky |
|
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame s ochucovadlom pikant, tymianom a pretlačeným cesnakom a poriadne premiešame.
- 2
Z pripravenej zmesi urobíme pleskavice, ktoré potom v panvici opražíme z oboch strán na zahriatej masti alebo oleji.
- 3
Pohánku opláchneme a nasypeme do osolenej vriacej vody, zamiešame a minútu povaríme pod pokrievkou. Hrniec s pohánkou zabalíme do utierky a necháme 20 minút postáť.
- 4
Na zahriatom oleji si krátko opražíme na malé kúsky nakrájanú slaninu.
- 5
Pridáme pretlačený cesnak, mletú červenú papriku a scedenú pohánku. Pridáme vegetu a čierne korenie a poriadne premiešame.
- 6
Hotové pleskavice podávame s pohánkou a nakladanou zeleninou podľa vašej chuti.
Tiež s pohánkou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









pekný receptík *****