Babičkin šťavnatý jablkový koláč
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 160-180 °C
Postup
-
1
Na prípravu náplne jablká umyjeme, olúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricovým cukrom.
- 2
Na prípravu cesta ručne vypracujeme v mise z múky, cukru, vanilínového cukru a masla alebo margarínu mrveničku. Z mrveničky odoberieme asi 4 vrchovaté PL, ktoré odložíme bokom a do zvyšku zmesi pridáme vajcia, kypriaci prášok a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vymiešame dohladka.
- 3
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Na vrch poukladáme jablká a posypeme mrveničkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 30 minút
- 4
Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
- 5
<b>Tip:</b> Namiesto jabĺk môžeme použiť napr. hrušky, slivky alebo kompótované marhule.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu