Babičkin šťavnatý jablkový koláč

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 9. septembra 2015
Babičkin šťavnatý jablkový koláč
Foto: droetker

Komerčný recept

20
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na náplň:
1 kg
2 bal
Na cesto:
300 g
150 g
1 bal
200 g (alebo margarín)
2 ks
1 bal
200 ml




Postup

  1. 1

    Na prípravu náplne jablká umyjeme, olúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricovým cukrom.

  2. 2

    Na prípravu cesta ručne vypracujeme v mise z múky, cukru, vanilínového cukru a masla alebo margarínu mrveničku. Z mrveničky odoberieme asi 4 vrchovaté PL, ktoré odložíme bokom a do zvyšku zmesi pridáme vajcia, kypriaci prášok a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vymiešame dohladka.

  3. 3

    Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Na vrch poukladáme jablká a posypeme mrveničkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 30 minút

  4. 4

    Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

  5. 5

    <b>Tip:</b> Namiesto jabĺk môžeme použiť napr. hrušky, slivky alebo kompótované marhule.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia