Makový cheesecake
Makový cheesecake

Makový cheesecake s ovocím

orsi212 - fotkaorsi212, 31. januára 2021
Makový cheesecake s ovocím
Foto: orsi212
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
štipka
250 g mletý
120 g
2 PL
3 PL (alebo erythritol)
2 bal.
1/2 ks
1 bal. mrazené (lesná zmes)
2 bal.




Postup

  1. 1

    Vyšľahala som 4 bielky so štipkou soli do tuha, potom som pridala 250 g mletého maku, 120 g bieleho nízkotučného jogurtu, 2 polievkové lyžice práškového proteínu, ja som mala vanilkový a náhradu cukru podľa chuti cca 3 polievkové lyžice (xylitol alebo erythritol).

  2. 2

    Dáme do tortovej formy s priemerom 25 cm vyloženej papierom a pečieme na 180 °C cca 15-20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na vychladnutý korpus dáme tvarohovú plnku - zmiešame 2 ks jemný nízkotučný tvaroh, šťavu z 1/2 citróna, nastrúhanú citrónová kôra. Ak by bol krém moc tuhý, ja som rozriedila troškou 1% Acidka, a zasa sladidlo podľa chuti. Koláč dáme na chvíľu do chladničky,

  4. 4

    Medzitým si pripravíme 3 vrstvu - do hrnca som dala trocha zohriať mrazenú lesnú zmes, pridala asi 1 dl vody s trochou sladidla podľa chuti. Potom som ponorným mixérom jemne mixla.

  5. 5

    Do vody dáme napučať želatínu, potom zohrejeme, nesmie vrieť samozrejme a primiešame k rozmixovanému ovociu. Nalejeme na koláč. Do rána necháme stuhnúť. Je fakt výborný a nízkokalorický.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia