Makový cheesecake s ovocím
Foto: orsi212
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
štipka |
|
250 g mletý |
|
120 g |
|
2 PL |
|
3 PL (alebo erythritol) |
|
2 bal. |
|
1/2 ks |
|
1 bal. mrazené (lesná zmes) |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Vyšľahala som 4 bielky so štipkou soli do tuha, potom som pridala 250 g mletého maku, 120 g bieleho nízkotučného jogurtu, 2 polievkové lyžice práškového proteínu, ja som mala vanilkový a náhradu cukru podľa chuti cca 3 polievkové lyžice (xylitol alebo erythritol).
- 2
Dáme do tortovej formy s priemerom 25 cm vyloženej papierom a pečieme na 180 °C cca 15-20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 3
Na vychladnutý korpus dáme tvarohovú plnku - zmiešame 2 ks jemný nízkotučný tvaroh, šťavu z 1/2 citróna, nastrúhanú citrónová kôra. Ak by bol krém moc tuhý, ja som rozriedila troškou 1% Acidka, a zasa sladidlo podľa chuti. Koláč dáme na chvíľu do chladničky,
- 4
Medzitým si pripravíme 3 vrstvu - do hrnca som dala trocha zohriať mrazenú lesnú zmes, pridala asi 1 dl vody s trochou sladidla podľa chuti. Potom som ponorným mixérom jemne mixla.
- 5
Do vody dáme napučať želatínu, potom zohrejeme, nesmie vrieť samozrejme a primiešame k rozmixovanému ovociu. Nalejeme na koláč. Do rána necháme stuhnúť. Je fakt výborný a nízkokalorický.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu