
Kokosové tofu
Suroviny, ktore potrebujeme: Mnozstvo pri tofu neuvadzam, vsetko robim odoka. Struhany kokos zalejeme sojovym...

Bezlepkové opekance s tvarohom a orechami
Opekance, pampúchy či bobáľky - každý má pre ne iný názov, no všetci sa isto zhodneme, že je to obľúbené hlavné jedlo na sladko....

Jahodový cheesecake s „aero“ čokoládkou
Nad parou rozpustíme čokoládu, želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame crème fresh s vanilkou v kastróle...

Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou
Jednoduchá, ale veľmi chutná polievka. Vyskúšajte. Nemusí byť len tekvicová krémová...

Prekladané zemiaky Keka
Sú tu vitamíny, enzými, minerály, antioxidanty, pre diabetikov škrob, tiež niečo proteínov...

Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou
Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci"....

Jesenná odysea
Tento recept je úplne perfektní uz vo svojej podstate prvýkrát som ho videla v jedenej relácii o...

Obaľované vajcia
Vajcia varíme 5 minút, potom ich trošku naklepneme, ochladíme v studenej vode a olúpeme...

Jogurtové placky
Stačia štyri obyčajné suroviny a raz dva pripravíte výbornú prílohu k pečenému či dusenému mäsu aj na grilovačku....

Jablková bábovka s jablkovou polevou
Chutí s kávou, mliekom i čajom. Recept na bábovku je vhodný pre začiatočníkov. Do...

Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou
Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú...

Hrianky s hubovou nátierkou
Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné...

Vláčny zemiakový chlieb s bylinkami
Voňavý bylinkový chlebík, z ktorého si každý môže odtrhnúť svoj malý hebký kúsok.

Indický Turban
Recept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme...

Južná dobrota s kapustou
Mäso pomelieme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, múku a polovičné množstvo oleja....

Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu
Výborne sa hodia do krémových polievok alebo so zeleninovým šalátom či dresingom.

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

Hliva kotúčová – kráľovské trúby s vajíčkami
Slovenské čerstvé tu nenájdem. Siahol som po „kúpenských umelých“ kráľovských trúbach (hliva kotúčová, Pleurotus eryngii)....

Koláč s paradajkami
Neobyčajný koláč s paradajkami je ozajstné letné jedlo, ktoré si vďaka konzervovaným paradajkám, s rovnakou...

Čokoládová hviezda
Múku s troškou mlieka vymiešame dohladka. Zvyšné mlieko, cukor a maslo uvaríme v hrnci s...

Muffiny nescafé
Uvaríme kávu a necháme vychladnúť. Potom zmiešame všetky sypké suroviny , pridáme rozpučené banány ,...

Makaróny s cuketou a so syrom
Očistený cesnak nadrobno nasekáme, cuketu umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Umytý pór nakrájame...

Dia lenivé pirôžky so špaldovou múkou
Tvaroh rozmiešame spolu so žĺtkom a soľou. V ďalšej miske vyšľaháme z bielka tuhý sneh, ...

Cviklové palacinky s marinovaným lososom
Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru,...