Veľmi chutný,sýty obedik.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks vačšia | 
                                                             | 
                                                    
| 5-6 strúčikov | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1-2 ks strúhaná | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 10 dkg napr. Eidam tehla | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL alebo tuk | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 kocka | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Dáme si variť šošovicu aj ryžu (podľa návodu).Očistíme a nakrájame cibuľu,ocistíme cesnak a pripravime si hlbší pekáč . Ďalej ocistíme si dve mrkvy ktoré nakrájame na male kocky spolu zo zelerom a dve mrkvy nastruhame na hrubom struhadle.
- 2
 Do pekača dáme maslo,rozpalime ,pridáme cibuľu a nakrájany stručik cesnaku a por ktory sme si vopred nakrajali na male kusky ,po chvilke možme pridat zeleninu ktoru restujeme 2-3 minutky.Keď je zelenina polomakká pridáme vodu,bujon korenie zamiešame ďalej vysypeme precedenu a odkvapkanu šošovicu.Zakryjeme a a občasneho premiešania dusíme cca 8-10 minut.
- 3
 Pridáme pretlak a dusime ešte aspon 5 minut,nakonie pretlačime 5 stručikov cesnaku,zamiešame a navrch nastruhame tvrdy syr podla chuti ale nieje to nutne =) .
- 4
 Hotove podávame s ryžou (ja použivam natural),a možme podávať. Dobru chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu