Veľmi chutný,sýty obedik.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 ks vačšia |
|
5-6 strúčikov |
|
2 ks |
|
1-2 ks strúhaná |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 ČL |
|
10 dkg napr. Eidam tehla |
|
1 PL alebo tuk |
|
1/2 ks |
|
1 kocka |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Dáme si variť šošovicu aj ryžu (podľa návodu).Očistíme a nakrájame cibuľu,ocistíme cesnak a pripravime si hlbší pekáč . Ďalej ocistíme si dve mrkvy ktoré nakrájame na male kocky spolu zo zelerom a dve mrkvy nastruhame na hrubom struhadle.
- 2
Do pekača dáme maslo,rozpalime ,pridáme cibuľu a nakrájany stručik cesnaku a por ktory sme si vopred nakrajali na male kusky ,po chvilke možme pridat zeleninu ktoru restujeme 2-3 minutky.Keď je zelenina polomakká pridáme vodu,bujon korenie zamiešame ďalej vysypeme precedenu a odkvapkanu šošovicu.Zakryjeme a a občasneho premiešania dusíme cca 8-10 minut.
- 3
Pridáme pretlak a dusime ešte aspon 5 minut,nakonie pretlačime 5 stručikov cesnaku,zamiešame a navrch nastruhame tvrdy syr podla chuti ale nieje to nutne =) .
- 4
Hotove podávame s ryžou (ja použivam natural),a možme podávať. Dobru chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu