Moja šošovica na pekáči podávaná s ryžou

anikka - bez fotkyanikka, 18. januára 2014

Veľmi chutný,sýty obedik.

5-8
porcií
10-15 minút
príprava
1,5-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks vačšia
5-6 strúčikov
2 ks
1-2 ks strúhaná
1 ks
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
2 ČL
10 dkg napr. Eidam tehla
1 PL alebo tuk
1/2 ks
1 kocka
300 g




Postup

  1. 1

    Dáme si variť šošovicu aj ryžu (podľa návodu).Očistíme a nakrájame cibuľu,ocistíme cesnak a pripravime si hlbší pekáč . Ďalej ocistíme si dve mrkvy ktoré nakrájame na male kocky spolu zo zelerom a dve mrkvy nastruhame na hrubom struhadle.

  2. 2

    Do pekača dáme maslo,rozpalime ,pridáme cibuľu a nakrájany stručik cesnaku a por ktory sme si vopred nakrajali na male kusky ,po chvilke možme pridat zeleninu ktoru restujeme 2-3 minutky.Keď je zelenina polomakká pridáme vodu,bujon korenie zamiešame ďalej vysypeme precedenu a odkvapkanu šošovicu.Zakryjeme a a občasneho premiešania dusíme cca 8-10 minut.

  3. 3

    Pridáme pretlak a dusime ešte aspon 5 minut,nakonie pretlačime 5 stručikov cesnaku,zamiešame a navrch nastruhame tvrdy syr podla chuti ale nieje to nutne =) .

  4. 4

    Hotove podávame s ryžou (ja použivam natural),a možme podávať. Dobru chuť.

Diskusia k receptu

martinis
Vyzerá to celkom zaujímavo, škoda, že si nepridala fotku. Páči sa mi kombinácia šošovice, zeleniny a ryže :)
radulienka
Pekný pôstny recept, niečo ako kubo, vyskúšam, nie je treba mäso, aj mne sa páči tá kombinácia, vďaka za recept...
anikka
Ďakujem za vaše pozitivne nazory,a k tomuto fotka je zbytočna treba vyskusat a ochutnat =)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia