Jahodový cheesecake s „aero“ čokoládkou
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 16. augusta 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cheesecake: | |
200 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
2 plátky |
|
325 g |
|
Jahodová pena: | |
100 g |
|
100 g (aj mrazené) |
|
200 ml |
|
150 g |
|
1 ks |
|
35 g (stabilizátor pre studené zmesi) |
|
Aero čokoláda: | |
485 g |
|
25 g |
|
Jahodový púder: | |
200 g (nakrájané na tenké plátky) |
|
20 g (oligosacharid, výživový doplnok pre športovcov) |
|
Jahodové želé: | |
75 g |
|
75 g |
|
1 PL |
|
30 g |
|
2 plátky |
|
Postup
-
1
Nad parou rozpustíme čokoládu, želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame crème fresh s vanilkou v kastróle pri nízkej teplote. Pridáme želatínu a odstavíme. Ďalej zmiešame s bielou čokoládou a mierne vyšľahanou šľahačkou. Necháme stuhnúť.
- 2
Čokoláda „aero“: Rozpustenú čokoládu nahrejeme na 50 °C, vmiešame olivový olej, zmes nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky a pridáme 3 bombičky. Vystriekame do gastro nádoby, vložíme ju do vákuovacieho stroja a vákuujeme, až kým nezdvojnásobí svoj objem. Všetko dáme zamraziť, hotové lámeme na malé kúsky.
- 3
Želé: Želatínu necháme napučať v ľadovej vode, jahody, vodu, cukor a balsamico rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko. Pridáme želatínu, nahrejeme tak, aby sa želatína rozpustila a vylejeme do pripravenej formy.
- 4
Jahodová pena: Rozmixované jahody precedíme, aby sme ich zbavili jadierok, a zmiešame s ostatnými surovinami. Zmes nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky s 2 bombičkami. Vychladíme.
- 5
Jahodový púder: Jahody nakrájame na tenké plátky a sušíme v rúre pri nízkej teplote. Po usušení rozmixujeme a zmiešame s maltodextrínom, čím vznikne „púder“.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu