Jahodový cheesecake s „aero“ čokoládkou
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 16. augusta 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cheesecake: | |
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 2 plátky |
|
| 325 g |
|
| Jahodová pena: | |
| 100 g |
|
| 100 g (aj mrazené) |
|
| 200 ml |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 35 g (stabilizátor pre studené zmesi) |
|
| Aero čokoláda: | |
| 485 g |
|
| 25 g |
|
| Jahodový púder: | |
| 200 g (nakrájané na tenké plátky) |
|
| 20 g (oligosacharid, výživový doplnok pre športovcov) |
|
| Jahodové želé: | |
| 75 g |
|
| 75 g |
|
| 1 PL |
|
| 30 g |
|
| 2 plátky |
|
Postup
-
1
Nad parou rozpustíme čokoládu, želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame crème fresh s vanilkou v kastróle pri nízkej teplote. Pridáme želatínu a odstavíme. Ďalej zmiešame s bielou čokoládou a mierne vyšľahanou šľahačkou. Necháme stuhnúť.
- 2
Čokoláda „aero“: Rozpustenú čokoládu nahrejeme na 50 °C, vmiešame olivový olej, zmes nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky a pridáme 3 bombičky. Vystriekame do gastro nádoby, vložíme ju do vákuovacieho stroja a vákuujeme, až kým nezdvojnásobí svoj objem. Všetko dáme zamraziť, hotové lámeme na malé kúsky.
- 3
Želé: Želatínu necháme napučať v ľadovej vode, jahody, vodu, cukor a balsamico rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko. Pridáme želatínu, nahrejeme tak, aby sa želatína rozpustila a vylejeme do pripravenej formy.
- 4
Jahodová pena: Rozmixované jahody precedíme, aby sme ich zbavili jadierok, a zmiešame s ostatnými surovinami. Zmes nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky s 2 bombičkami. Vychladíme.
- 5
Jahodový púder: Jahody nakrájame na tenké plátky a sušíme v rúre pri nízkej teplote. Po usušení rozmixujeme a zmiešame s maltodextrínom, čím vznikne „púder“.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu