Jablková bábovka
Jablková bábovka

Jablková bábovka s jablkovou polevou

helena10 - bez fotkyhelena10, 19. januára 2022
Jablková bábovka s jablkovou polevou
Foto: helena10

Chutí s kávou, mliekom i čajom. Recept na bábovku je vhodný pre začiatočníkov. Do polevy som použila domáce sladké jablkové pyré.

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
1 ks
1 ks
1 KL nastrúhaná
1 hrnček
1 ks
štipka
1 hrnček (očistené nastrúhané)
Jablková poleva:
1 dl
3 kopcovité PL (domáce sladké)
1,5 PL
Na formu:
 na vymastenie
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Recept je hrnčekový. Použila som hrnček s objemom 2 dl.

  2. 2

    Zmiešala som ručne metličkou všetky suroviny na cesto - okrem jabĺk. Očistené nastrúhané jablká pridávam ako posledné. Pridala som ešte trošku mlieka, lebo zmes bola až príliš tuhá. Vymiešanú zmes vylejem do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 40 minút. Pečte podľa svojej rúry. Skontrolovala som špajľou. Nechám vychladnúť.

  3. 3

    Zatiaľ si pripravím jablkovú polevu. Vodu rozdelím na polovice. Jednu polovicu nechám zovrieť za stáleho miešania v kastróliku s jablkovým sladkým pyré. Cukor som do polevy nedávala, lebo pyré mám dosť sladké a husté, robené z jablk aj so šupkou. Prilejem druhú polovicu vody vymiešanú s malinovým pudingom. Miešam a spolu krátko povarím do zhustnutia. (Podľa vlastnej potreby si konzistenciu upravíte priliatím vody alebo pridaním pyré.) Odstavím, nech trochu vychladne.

  4. 4

    Časťou polevy som poliala vrch vychladnutej bábovky, ktorú som predtým vyklopila na tanier. Ostatnú polevu sme si každý dávkovali k nakrájanej bábovke na tanier. Chutilo nám to veľmi. Mne s bielou kávou.

    Jablková bábovka s jablkovou polevou - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Bábovka, jablková a ještě s polevou, ta musí být výborná. Dr. Oetker dokonce dělá pudink jablko a skořice. S tím by to šlo také. Pěkný receptík!
helena10
Ďakujem. 😉 O jablkový pudingu viem. Chcela som spotrebovať zbytky, čo boli doma aj s domácimi výrobkami z jabĺk. Želám pohodový deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia