Jablková bábovka s jablkovou polevou
Foto: helena10
Chutí s kávou, mliekom i čajom. Recept na bábovku je vhodný pre začiatočníkov. Do polevy som použila domáce sladké jablkové pyré.
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 KL nastrúhaná |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 hrnček (očistené nastrúhané) |
|
Jablková poleva: | |
1 dl |
|
3 kopcovité PL (domáce sladké) |
|
1,5 PL |
|
Na formu: | |
na vymastenie |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Recept je hrnčekový. Použila som hrnček s objemom 2 dl.
- 2
Zmiešala som ručne metličkou všetky suroviny na cesto - okrem jabĺk. Očistené nastrúhané jablká pridávam ako posledné. Pridala som ešte trošku mlieka, lebo zmes bola až príliš tuhá. Vymiešanú zmes vylejem do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 40 minút. Pečte podľa svojej rúry. Skontrolovala som špajľou. Nechám vychladnúť.
- 3
Zatiaľ si pripravím jablkovú polevu. Vodu rozdelím na polovice. Jednu polovicu nechám zovrieť za stáleho miešania v kastróliku s jablkovým sladkým pyré. Cukor som do polevy nedávala, lebo pyré mám dosť sladké a husté, robené z jablk aj so šupkou. Prilejem druhú polovicu vody vymiešanú s malinovým pudingom. Miešam a spolu krátko povarím do zhustnutia. (Podľa vlastnej potreby si konzistenciu upravíte priliatím vody alebo pridaním pyré.) Odstavím, nech trochu vychladne.
- 4
Časťou polevy som poliala vrch vychladnutej bábovky, ktorú som predtým vyklopila na tanier. Ostatnú polevu sme si každý dávkovali k nakrájanej bábovke na tanier. Chutilo nám to veľmi. Mne s bielou kávou.
Tiež jablková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu