
Špaldový domáci chlebík bez kvasníc
Ochutnajte zdravý, domáci chlebík so špaldovej múky. Je bez kvasníc a bez kvasenia, rýchly...

Koláčiky s ovocím a mascarpone
Výborné rýchlo upečené šťavnaté koláčiky z lístkového cesta, mascarpone a ovocia.

Tuna Pasta
Pravá talianska kuchyňa. Cestoviny, ktoré sú nenáročné na prípravu, rýchle a vhodné či už...

Omeleta s čerstvým špenátom
V miske vymiešame žĺtky so soľou a horúcou vodou. Pridáme umytý a nadrobno posekaný špenát...

Rozmarínové zemiaky
Zemiaky ošúpeme a z jednej strany prerežeme na veľa tenkých plátkov. Medzi ne povkladáme na veľmi...

Špenátovo-slaninové vrtuľky
Skúsila som recept z jednej medzinárodnej kuchárky a je to fakt dobré :)).

Vyprážané syrové guľôčky s jogurtovým dipom
Kombinácia dvoch vynikajúcich syrov v týchto vyprážaných guľôčkach nenechá nikoho chladným...

Glazúrované jablká plnené pečienkami
Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme...

Karí šalát
Tento šalát sa používa ako samostatné jedlo ku chlebu ale aj ako pomazánka na chlebíčky. ...

Karfiol so syrom a ančovičkami
Recept som čiastočne odkukala z francúzskej televíznej relácie o varení, niečo z ingrediencií mi určite ušlo,...

Bezlepková ovocno-tvarohová piškóta
Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s cukrom, postupne po jednom pridávame vajcia. Ručne vmiešame Cake mix...

Konzervovaný kôpor
Mladý kôpor umyjeme pod tečúcou vodou, natlačíme do fliaš od výživy a zalejme nálevom.

Sánky deda Mráza
Tento recept mám z jednej knižočky detskej, priznám sa nerobila som to ešte, no k mikulášu každému...

Hovädzie akože – mandle - s ryžou
Slovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech...

Žihľavové rizoto so sušenými žĺtkami
V tomto recepte sa stretnete s talianskym výrazom pangrattato. Nejde o nič zložité, je to nahrubo pomletý vysušený chlieb alebo pečivo, ktoré sú niečím ochutené....

Špenátovo-smotanové mušle
Veľmi dobrá pochúťka, ako pre koho, ale kto ľúbi morské plody, ten si pochutí....

Jakitori
Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...

Grilovaná prepelica s kuriatkovým rizotom
Umyté a očistené prepelice vykostíme. Mäso zrolujeme do potravinárskej fólie a zavákuujeme. Vo vodnom kúpeli...

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...

Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.

Pečková plnená pletienka
Tento koláč pečiem často , nie je veľmi náročný . Recept na cesto bol ako...

Nivovo-tvarohová nátierka s pivom
Túto pomazánku som prvý krát jedla na Morave... úžasná... možno časom pridám aj foto

Špagety s ricottovou omáčkou a rukolou
Na „staré kolená“ som prišiel na „šmak“ červenej cibuli, stonkovému zeleru, roma šalátu a dnes...

Kuracia polievka s ryžou
Táto kuracia ryžová polievka je výborná na zahriatie počas chladných dní. Plná chutí a výživných prísad, je ideálnou voľbou pre zdravý a chutný obed alebo večeru....

Hubová polievka
Huby a cibuľu nakrájame a spoločne s rascou osmažíme v hrnci na masle.

Cestovinová torta Timballo
Cestoviny, najlepšie dlhé špagety alebo makaróny uvaríme a scedíme. Rúru predhrejeme na 180 o C....

Srnčie oči
Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, mrkvou , petržlenom, osolíme, okoreníme a zabalíme, zrolujeme...

Dolky netradične
Cvikla je mojím favoritom. dala som ju aj do cesta na dolky. výsledok výnimočný.