Dezert s tvarohovou plnkou
Michaela Záňová
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 18. februára 2015
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 18. februára 2015
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv zmiesime všetky suroviny a urobíme cesto, ktoré necháme chvíľu v chladničke odstáť. Potom ho rozdelíme na dve časti, jednu nastrúhame na vymastený a vysypaný plech s rozmermi 40 x 35 cm.
- 2
Plnku pripravíme tak, že vymiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom, pridáme citrónovú kôru a primiešame vyšľahaný sneh.
- 3
Plnku vylejeme a rozotrieme na nastrúhané cesto a nastrúhame naň druhú časť cesta. Koláč pečieme pri teplote 200 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu