Dezert s tvarohovou plnkou

Michaela Záňová
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 18. februára 2015
Dezert s tvarohovou plnkou
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
25 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
375 g
3 ks
220 g
podľa chuti
Plnka:
1 kg
350 g
4 ks
7 ks na sneh
1 ks na kôru




Postup

  1. 1

    Najprv zmiesime všetky suroviny a urobíme cesto, ktoré necháme chvíľu v chladničke odstáť. Potom ho rozdelíme na dve časti, jednu nastrúhame na vymastený a vysypaný plech s rozmermi 40 x 35 cm.

  2. 2

    Plnku pripravíme tak, že vymiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom, pridáme citrónovú kôru a primiešame vyšľahaný sneh.

  3. 3

    Plnku vylejeme a rozotrieme na nastrúhané cesto a nastrúhame naň druhú časť cesta. Koláč pečieme pri teplote 200 °C.

Diskusia k receptu

evanaaa
Výhoda cesta je, že sa nemusí vaľkať, celkom sa mi koláč pozdáva, len mne by stačila polovičná dávka azamenilaby som múku, možno aj tukak by to šlo.
evanaaa
Ako pozerám, zabudla som na medzery medzi slovami, to je tak, ak sa niekto ponáhľa ( a nevie kam).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia