Vyprážané šampiňóny
Vyprážané šampiňóny

Vyprážané šampiňóny v bezlepkovej strúhanke

novalim - fotkanovalim, 16. apríla 2024. Komerčný recept.
Vyprážané šampiňóny v bezlepkovej strúhanke
Foto: novalim

Už vás omrzelo vysmážať stále iba rezne? Skúste ich vymeniť za šampiňóny. S našou poctivou chlebovou bezgluténovou strúhankou budú chrumkavé a voňavé. Do Zobraziť celý popisUž vás omrzelo vysmážať stále iba rezne? Skúste ich vymeniť za šampiňóny. S našou poctivou chlebovou bezgluténovou strúhankou budú chrumkavé a voňavé. Do cestíčka použite našu bezlepkovú múku Promix UNI. A obed je raz-dva na stole.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g väčšie (biele alebo hnedé)
4 ks
 (na vysmážanie)




Postup

  1. 1

    Vajcia metličkou rozšľaháme. Postupne do nich pridávame múku Promix UNI a miešame, až kým nevznikne hustejšie cestíčko.

  2. 2

    Očistené šampiňóny vcelku namáčame do cestíčka a potom hneď obaľujeme v bezlepkovej strúhanke.

  3. 3

    Vysmážame pomaly na rozpálenom oleji zo všetkých strán do zlatova. Vysmažené necháme usušiť na papierovom obrúsku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

  4. 4

    Podávame s pečenými zemiakmi alebo so zemiakovými hranolčekmi. Ako dip môžeme pridať majonézu alebo kečup.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia