Foto: sampion
Len tak som experimentoval a celkom to vyšlo si myslím.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zohrejeme olej a pridame cesnak 3ks a nakrajane mäso na malé kúsky.Z prudka opečieme a pridáme soľ,ml.čierne korenie,sladku papriku,sojovú omáčku a chilli ja pridávam viac lebo mám rád pikantné,ale každý podla chuti.A dusime 5min.
- 2
V ďalšom hrnci si urobíme ryžu.
- 3
Po piatich minútach si k mäsu pridáme nakrájanu kapiu a chren.Chren som zvolil sladky domáci.prykryjeme a necháme dusit este takých 10 minút.nezabudneme podlievať.
- 4
Príprava zemiakovych placiek:Zemiaky očistíme a zotrieme na trielku.Osolíme pridáme vajcia,zotrieme aj 2stručiky cesnaku,pridáme 2pl hladkej múky a zamiešame.Potom už len pečieme.Ja ich pečiem klasicky na platničke bez masti a potom ich potriem maslom.Ak sa Vám zdá že by ich bolo vela je to možné,lebo ja ich robím vždy vela máme ich totiž veľmi radi. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu