Mätový jogurt

sjuz - fotkasjuz, 28. mája 2012
Mätový jogurt
Foto: sjuz

Ako príloha k pečenému jahňaciemu s bulgurom . Nádherne doplní chuť jahňacinky.

10 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Jogurt prelejeme do hustého sitka a necháme stiecť od srvátky - cca 20-30 minút. Jogurt sa stane krásne hustý a krémový.

  2. 2

    Mätu nasekáme najemno, a spolu so šťavou a olejom zmiešame s jogurtom. Najlepší je odstáty do druhého dňa, kedy jemne chutí po osviežujúcej mäte.

Diskusia k receptu

evusik
aj ja robievam takto jogurt, ale nechávam ho v chladničke stekať celú noc, potom si len nasekám pažítku a zožerom to na posedenie... ja to proste milujem.... s mätou a k jahňacine to musí byť labužné :-)
sjuz
@evisik - on steká len 20-30 min, a potom už zarobený je v chladničke. Teda- on sa jedol čerstvý, ale na druhý deň bol ešte lepší:))
bozulka
Ešte som nerobila,ale čo nebolo určite bude,mám v truhlíku nádhernú mätu,grécky jogurt čaká v chladničke.
martamm
Aj ja urobim, mäta je u mna cislo 1. a biely jogurt tiez...
zdezda
:-) dakujem za inspiraciu, nahradim si jahnacinku syrovymi tyčinkami,...
garanco
Takýto spôsob úpravy jogurtu nepoznám, ale určite to vyskúšam, vyzerá veľmi lákavo!
klaura
jahňacinu ja nemusím, ale ku grilovačke sa hodi ... nie ? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia