Gazdovské francuzáky fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 11. mája 2012
Gazdovské francuzáky (fotorecept)
Foto: rennatte

Každý má svoj osvedčený recept na tento druh zemiakov, aj ja som už skúšala viac druhov, či z varených či surových zemiakov, so salámou Zobraziť celý popisKaždý má svoj osvedčený recept na tento druh zemiakov, aj ja som už skúšala viac druhov, či z varených či surových zemiakov, so salámou či klobáskou a tieto som vylepšila aj cibuľou, cesnakom a údenou príchuťou zo slaninky.

8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
2 ks
4 strúčiky
200 g
4 ks
1 balík
zálievka:
3 ks
300 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    očistené surové zemiaky nakrájame na kocky, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, cesnak na plátky a na kolieska nakrájané cigáro / varenú klobásku alebo točenú salámu, posypeme korením na pečené zemiaky, osolíme, premiešame

    Gazdovské francuzáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kožkou zo slaninky potrieme pekáč, vysypeme zemiakovú zmes, kožku vložíme do stredu pekáča pod zemiaky, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 30 min.

    Gazdovské francuzáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vajcia, mlieko, smotanu zmiešame na zálievku a vylejeme na horúce zemiaky, pridáme nakrájané varené vajíčka, premiešame

    Gazdovské francuzáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    mala som zvyšné plátky syra, tak som ich poukladala na zemiaky (nemusia byť)

    Gazdovské francuzáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    dáme dopiecť bez alobalu na 10-15 min.

    Gazdovské francuzáky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

abdul
Ten posledný obrázok je najkrajší. Vyzerá to nádherne. Uložím a vyskúšam.
rennatte
@marienka44 ,
dakujem za pripomienku, uz som to opravila, staci ich dat k zemiakom az pred dopecenim, nemusia sa tolko piect, su varene
1x alda
tothka
Rada vyskúšam, s cibuľou a cesnakom som to ešte nerobila, takže bude inovácia.
1x alda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia