Foto: rennatte
Každý má svoj osvedčený recept na tento druh zemiakov, aj ja som už skúšala viac druhov, či z varených či surových zemiakov, so salámou Zobraziť celý popisKaždý má svoj osvedčený recept na tento druh zemiakov, aj ja som už skúšala viac druhov, či z varených či surových zemiakov, so salámou či klobáskou a tieto som vylepšila aj cibuľou, cesnakom a údenou príchuťou zo slaninky.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
očistené surové zemiaky nakrájame na kocky, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, cesnak na plátky a na kolieska nakrájané cigáro / varenú klobásku alebo točenú salámu, posypeme korením na pečené zemiaky, osolíme, premiešame
-
2
kožkou zo slaninky potrieme pekáč, vysypeme zemiakovú zmes, kožku vložíme do stredu pekáča pod zemiaky, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 30 min.
-
3
vajcia, mlieko, smotanu zmiešame na zálievku a vylejeme na horúce zemiaky, pridáme nakrájané varené vajíčka, premiešame
-
4
mala som zvyšné plátky syra, tak som ich poukladala na zemiaky (nemusia byť)
-
5
dáme dopiecť bez alobalu na 10-15 min.
Lacny a chutny recept. :-)
dakujem za pripomienku, uz som to opravila, staci ich dat k zemiakom az pred dopecenim, nemusia sa tolko piect, su varene