Karfiolový nákyp
Karfiol očistíme, umyjeme v tečúcej vode, rozoberieme na ružičky, väčšie hlúbiky nadrobno posekáme a...
Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom
Je tu zopár nátierok s medvedím cesnakom, väčšinou s čerstvým, čo je určite najzdravšie, ...
Tekvicová polievka s jablkom
Tekvicovú polievku s jablkom podávajte posypanú granátovým jablkom a vychutnávajte si jesennú atmosféru naservírovanú na stole.
Losos v chrenovej kruste s vínovou omáčkou
Filetu z očisteného lososa si rozdelíme na 4 časti. Každú časť si po dĺžke narežeme z...
Veľkonočný zajko
Týmto receptom sa chcem poďakovať Ainy, ktorá uverejnila svoj recept na bábovku z mikrovlnky http://varecha. pravda....
Zdravé žuvacie cukríky
Z týchto cukríkov Vás zaručene nebudú bolieť zuby navyše skonzumujete niečo, čo prospeje Vášmu zdraviu....
Kváskové zapletanky
Ďalší skvelý recept z blogu od Naty. Cesto je geniálne a chuť famózna. Biele pečivko...
Cestoviny s cuketou, paradajkami a olivami
Letné, rýchle, lacné a chutné jedlo pripravené do pár minút.
Zelerový šalát s vlašskými orechmi
Na dresing dáme do misy žĺtky a horčicu a vyšľaháme na penu. Potom pomaly za stáleho...
Polentová kaša s cibuľkou
Jednoduché rýchlo jedlo, chuťovo jemne pripomínajúce praženicu
Korenené zemiaky s kelom a paradajkami
Tento recept som našla na Chefkoch. de, jeden zo spôsobov ako zúžitkovať kel.
Slaná torta z kuracích prsíčok
Robila som k narodeninám manželovi a dcére a všetkým veľmi chutilo.
Mramorový Chiffon cake
V miske zmiešajte žltka, vodu a olej do hladka. Pridajte muku s pdp a cukor a miešajte...
Balkánska kapusta
Recept mám z časopisu Život z roku 1995 , vyskúšaný , podľa mojej rodiny dobrý. Vhodný...
Kysnuté sladké mušličky - Conchas
Chutné raňajkové pečivo conchas (čítaj končas), ktoré v Mexiku kúpite v každej, aj tej najmenšej...
Slané grahamové paličky
Pri prezeraní starých časopisov som si všimla tieto slané grahamové paličky. Hneď som ich vyskúšala. Vedela som,...
Hruška varená v červenom víne s vanilkovým krémom
Do kastrola nalejeme víno, pridáme škoricovú koru, klinčeky, kryštálový cukor a spolu povaríme cca 10 minút. Medzitým...
Špargľa na dalmatínsky
Na začiatku jari sa na chorvátskom pobreží začína sezóna divej špargle. Rastie na poliach, popri...
Smoothie z lesného ovocia
Je to jednoduché. Stačí len odšťaviť pomaranče, banán ošúpať, nakrájať a šupnúť s lesným...
Mäsový špenátový prívarok / Etli Ispanak
U nás sa špenátový prìvarok pripravuje jedine takto :-) Potrebujete k tomu uz len kusok dobrého chleba,...
Lahodné karé s Hermelínom
Karé osolíme okoreníme, mierne naklepeme opečieme z oboch strán. Poukladáme na plech a na...
Kokosové guľôčky (vegan)
Inšpirované brožúrkou Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága. Pudingový prášok vyberáme bez obsahu sušeného mlieka či...
Ovocie s makom
Chutný a rýchly obed, prípadne desiata, na ktorej si pochutia aj ne-vitariáni. Originál recept...
Zemiakové lievance
Ošúpané zemiaky osolíme a uvaríme. Scedíme, necháme vychladnúť, prelisujeme a spojíme so žĺtkami a...
Zelenoštvrtkový šalát s krabích tyčiniek
Toto sme si s dcérou vymysleli na zelený štvrtok :-))
Chrumkavý ryžový puding s makom
Variácia na ryžovú kašu s príjemným chrumkavým makovým efektom. Maškrta z programu "Když vaří táta"...
Kuracie satay s pálivým dipom
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr....