Foto: medovnicek
Tvarom som sa inšpirovala na Facebooku. Keďže tam nebol recept, tak na cesto som si našla recept na stránke http://www.pekarnomanie.cz/kynute-testo-na-slane-pecivo/, plnku som urobila podľa Zobraziť celý popisTvarom som sa inšpirovala na Facebooku. Keďže tam nebol recept, tak na cesto som si našla recept na stránke http://www.pekarnomanie.cz/kynute-testo-na-slane-pecivo/, plnku som urobila podľa seba.
Suroviny
Cesto: | |
280 g vlažná |
|
60 g |
|
80 g |
|
490 g |
|
25 g |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
300 g pomletá |
|
150 g strúhaný |
|
2 PL |
|
nadrobno nasekaná |
|
nadrobno pokrajaný |
|
1 ks v črievku |
|
Okrem toho: | |
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme obe múky, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie, zalejeme vlažnou vodou a dáme na teplé miesto vykysnúť kvások.
-
2
Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme v teple kysnúť minimálne jednu hodinu. Počas doby kysnutia cca dva krát premiesime.
-
3
Keď cesto vykysne, tak ho vyvaľkáme a vykrojíme kolieska - tie moje mohli mať priemer 10 cm. Takto spracujeme postupne všetko cesto.
-
4
Náplň pripravíme nasledovne: Šunku najemno pomelieme a orestujeme ju na oleji, pridáme strúhaný tvrdý syr, pridáme petržlenovú vňať, pór a necháme rozpustiť Bambino. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
-
5
Na každé koliesko natrieme náplň.
-
6
Koliesko prehneme na polovicu.
-
7
Zohneme do tvaru podkovy.
-
8
Okrúhlu formu vymastíme maslom a tieto podkovičky postupne vkladáme do formy.
-
9
Takto postupne zaplníme celú formu, vytvoríme ako keby kvetinku. Potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
10
Necháme vychladnúť a potom už len krájame a ochutnávame.
krásne sa ti podaril... vyzerá prudko jedlo :)
@evusik je to trhací koláčik, my sme časť natrhali a časť som nakrájala, aj na reze to vyzeralo efektne
@elysa veľmi pekne ďakujem:)
@manya som rada, že si s receptom spokojná:)
Cesto určite vyskúšam, samozrejme je na každom ked si upečie v tvare kvietka :-)
@medovnicek , piekla som tento tvoj kvet uz parkrat, k velkej spokojnosti ponukanych hosti :-). Na fotke je este trosku bledy, lebo som ho piekla vopred a tesne pred podavanim som ho este dala na chvilu do rury, aby bol ako cerstvy...Plnku som robila trosku inak: namiesto poru bola pazitka, sunku som nerestovala, len som ju nadrobno posekala, zmiesala s ostatnymi surovinami a hotovo...A do cesta som dala maslo namiesto oleja. Dakujem za recept, je to nasa stalica :-).
dakujem @janger ze si ma k tomuto receptiku priviedla :-)