Pre mlsné sviatočné jazýčky, ktoré si strážia váhu i na Vianoce. Na minivianočný ochutnávkový večierok v detskom centre, kam chodíme plávať s dcérkou sme Zobraziť celý popisPre mlsné sviatočné jazýčky, ktoré si strážia váhu i na Vianoce. Na minivianočný ochutnávkový večierok v detskom centre, kam chodíme plávať s dcérkou sme mali maminy priniesť niečo dobré. Priniesla som tieto raw košíčky. Delím sa o recept, lebo na Vianoce sa mlsať má :)
porcií
príprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 15 ks |
|
| 5 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 120 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 1 ks |
|
| 5 PL |
|
| 130 g |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 4 PL |
|
| Dovnútra: | |
| 12 ks |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si prichystáme korpus. Figy a datle sme mali namočené. Z fíg odstránime tvrdé časti, aby sa dali dobre pomixovať. všetky ingrediencie patriace do korpusu spolu zmixujeme v miske.
- 2
Plnku si prichystáme tiež zmixovaním surovín na ňu. Ja som do plnky použila mrkvu - je sladká a zdravá, ale kto mrkvu chce, použije miesto nej mandarínku.
- 3
Cesto aj plnku necháme odpočívať chvíľu v chlade. Potom korpusové cesto pomocou lyžice a prstov dáme do foriem, vytvarujeme košíčky cca 5 mm hrubé. Do vnútra košíčkov potom pridáme plnku. Dáme do stredu plnky lieskový orech. Na vrch položíme mesiačik mandarínky a ozdobíme lupienkami kokosu. Dáme chladiť na pár hodín do chladničky. Potom košíčky opatrne vyberieme nožíkom a prstami z formy a dáme do pekných papierových košíčkov. Skladujeme v chladničke. Tento recept som si vytvorila na základe receptu na jahodové raw košíčky. Fantázii sa medze nekladú, takéto dobroty sú vďačné s akýmkoľvek ovocím. Ak vyskúšate, prajem veľa dobrej chuti a energie ;)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu