Baklažán plnený pohánkou fotorecept

nika8 - fotkanika8, 30. mája 2014
Baklažán plnený pohánkou (fotorecept)
Foto: nika8

Hľadala som nejaký nový recept s pohánkou a našla som tento: http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/spicy-stuffed-aubergines. Myslím, že nie je veľmi náročný na prípravu a výsledok stál za Zobraziť celý popisHľadala som nejaký nový recept s pohánkou a našla som tento: http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/spicy-stuffed-aubergines. Myslím, že nie je veľmi náročný na prípravu a výsledok stál za to. Oplatí sa skúsiť :)

35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
50 g
1 PL
z 1/4 citróna
 (alebo chilli)
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Baklažán prekrojíme na 2 polovice a dáme do zapekacej nádoby. Obe polovice polejeme väčším množstvom olivového oleja a dáme piecť do rúry na 20 min.

    Baklažán plnený pohánkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si uvaríme pohánku podľa návodu na obale. Uvarenú pohánku zmiešame s 1 PL olivového oleja, citrónovou šťavou a chilli. Paradajku ošúpeme a roztlačíme (ja som v tomto postupe použila už pripravenú paradajkovú omáčku, ktorú som mala v chladničke: asi tak 2-3 PL). Spolu s petržlenovou vňaťou a syrom pridáme k pohánkovej mase. Podľa chuti pridáme soľ, korenie, oregano.

  3. 3

    Upečený baklažán necháme trochu vychladnúť.

    Baklažán plnený pohánkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme dužinu (vytvoríme „lodičky), nakrájame ju a pridáme k pohánkovej mase. Pohánkovou masou naplníme vydlabané baklažány a dáme zapiecť ešte na cca 15 min.

    Baklažán plnený pohánkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení môžme baklažán ešte posypať syrom a podávame.

    Baklažán plnený pohánkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

denyany
Baklažán zbožňujem na všetky spôsoby, pohánku som ešte nejedla, aj keď ju mám kúpenú. Budem musieť vyskúšať tvoj recept a konečne použiť aj pohánku.
nika8
@martamm : tofu mozem, ukladam aj tvoj baklazan do KK, urcite vyskusam. Vyzera velmi dobre :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia