Tvarohovo-jogurtovo-mandarínkové rezy

izabella929 - fotkaizabella929, 27. októbra 2014

Náš nedeľný ovocný zákusok....

20
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks celé
8 PL
8 PL
1 bal.
Krém:
500 g
4 PL
1 bal
100 ml vlažná
4 ks pokrájané
2 PL
Na vrch:
2 bal.
500 ml
6 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Nefotila som som postup....do misy som dala 8 celých vajec a 8 polievkových lyžíc práškový cukor...vymiešala som všetko do peny...8 lyžíc múky a práškom do pečiba som zmiešala a vmalých dávkach opatrne vmiešala do žltkovej hmoty..plech som vystlala pečiacim papierom a cesto som vyliala...trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekol sa 15 min..hotový korpus som nechala poriadne vychladiť...zatiaľ som si pripravila krém: tvaroh, cukor a jogurt som vymiešala...pripravila som si želatínu za studena podľa návodu a do želatíny som po lyžici vmiešavala tvarohovú hmotu..pokrájané mandarinky som vmiešala a všetko dala do chladničky stuhnúť...na vychladnutý korpus som natrela višňový lekvár a na to som rozložila tvarohový krém...na tvarohový krém som poukladala mandarinkové mesiačiky...pomedzi mesiačiky som ešte nasypala pokrájané mandarinky...podľa návodu som uvarila číru želatínu a poliala som vrch mandarinkového povrchu..dala som koláč do chladničky stuhnúť do druhého dňa....pokrájala na rezy...prejem vám dobrú chuť...

Diskusia k receptu

afataga
s tvarohovym kremom by si aj mne ulahodila :-), vyzera lakavo
anina6
perfektný zákusok Izka, ako všetky od teba.
alex37
aj moja oblubena konbinácia sviezi tvarohovy kem, mandarinky..niet co dodat, vlastne este ano skvele prevedenie :-) ***** KK
havino
takéto aj u nás, furt a stále aj dookola si myslím, že by brali
babkamt
chutný koláč pekne naservírovaný. Škoda, že nie som tvoja susedka:-)Často by som ťa navštevovala:-)
elysa
takéto svieže rezy sú aj u nás obľúbené...
sracz
... žiadna nedeľa, či sviatok, bez Tvojeho zákusku, milá @izabella929 sa mi neráta!!! Ale už som v pohode, lebo po návrate z Nevady, ma tu v Des Moines opäť "čakal" a aj tentoraz *****!
izabella929
@babkamt...veru škoda, by sme si pochutnali spolu.-)@elysa...som rada, že vám tiež chutia ovocné zákusky...)@sracz...pridala som tento recept, lebo som vedela, že keď sa vrátite z Nevady, budeš hľadať moje recepty...trošku dlhšie som sa odmlčala, zmenil sa mi život od základov a dosť ťažko to znášam...teraz som naviac ešte aj ochorela...potrebujem čas, aby som si zvykla na zmeny, tak trošku tu budem absentovať....ja sa určite vrátim, lebo mám ešte mnoho pekných a zaujímavých receptov....všetkým vám vareškárom veľmi pekne ďakujem, že ste na mňa mysleli a posielali množstvo správ a nebolo vám ľahostejné, kde som...práve pre toto si portál Varecha.sk vážim, obdivujem a zostanem verná...vaša Izka...)
2x rela a sracz
radost
@izabella
želám ti veľa síl..by život denne pre radosť sa ti žil..
čas hojí rany..
a prinesie nové výzvy..nové úlohy na riešenie..
nech ti prinesie potešenie..:-)
1x rela
zornicka5
Myslím, že tento recept je veľmi nezrozumiteľne písaný. Má sa spracovať 8 celých vajec, ale ďalej sa píše o žľtkovej zmesi. Aj so želatínou je to akési problematické, najprv sa urobí želatína a zmieša sa s pokrájanými mandarinkami a dá sa stuhnúť do chladničky, potom ďalej sa zase robí želatína a polievajú sa s ňou mandarinky. Nechápem, ako sa môže dať želatína s nakrájanými mandarinkami stuhnúť do chladničky...však potom sa predsa logicky už nedá natrieť na koláčik. Naozaj veľmi nejasné...Vyzerá výborne, ale na základe tohto receptu nemám odvahu ho urobiť.
zornicka5
Prepáč, ešte k predchádzajúcemu...až teraz som si všimla, že sa tam dvakrát pripravuje želatínu, že sú vlastne potrebné 3 balíky želatíny. Ospravedlňujem sa, už je mi to jasné.
zornicka5
Prepáč, ešte k predchádzajúcemu...až teraz som si všimla, že sa tam dvakrát pripravuje želatínu, že sú vlastne potrebné 3 balíky želatíny. Ospravedlňujem sa, už je mi to jasné.
palokuchki
@izabella929 pridala si dalsi chutny zakusok. Uzdrav sa, davaj si na seba pozor. Chybala si mi na Vareche. Tesim sa na dalsie tvoje vyborne recepty.
izabella929
@radost...viem , viem...potrebuje to čas...spolieham sa na na to, že zahojí všetko, čo som si napáchala...@zornicka5....OK...je to v pohode...)@palokuchki...moja najmilejšia priateľka....teším sa, že sa ti tento úžasný, šťavnatý zákusok páči.-) veď preto som pridala tento recept, že ešte žijem, som tu a určite sa vrátim s receptami...ďakujem za tvoju podporu tu aj na Fb...je to milé ak niekomu chýbam...)srdečný pozdrav posielam tam do diaľky...)
pusta
@mil á@izabella929 , je mi to úprimne ľúto, že sa ti také niečo stalo, hlboko s tebou spolucítím.
prajem ti veľa síl, aby si sa s tým vyrovnala čo najskôr a netrápila sa viac, ako je to únosné.
neviem nájsť tie správne slová...to sa hádam ani nedá &:-)
ywett
@Izabelka , aj tento zákusok si krásne pripravila, ovocné máme najradšej ;-) Posielam ti veľa síl, objatia a veľa zdravia :-*
1x ywett




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia