Cibuľkový osúch z plechu

Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 4. júna 2012
Cibuľkový osúch z plechu
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
40 minút
príprava
23-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
20 g
200 ml
80 g
1 KL
1000-1500 g
100 g
250 ml
4 ks
 štipka
1 PL
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Plech na pečenie vymastíme. Múku preosejeme do misy, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrobíme do nej droždie a zmiešame s troškou múky a mlieka. Prikrytý kvások necháme 15 minút kysnúť.

  2. 2

    Do kvásku pridáme zvyšné mlieko, roztopené maslo, soľ a s celým množstvom múky vypracujeme na cesto. Cesto poriadne vymiesime. Rúru vyhrejeme na 200 oC.

  3. 3

    Slaninu pokrájame na kocky, opečieme v panvici, pridáme cibuľu a opražíme do zlatožlta. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a položíme na plech. Do cibuľovej zmesi primiešame vajcia, smotanu, soľ, rascu a natrieme na cesto. Koláč necháme na 15 minút podkysnúť. Pečieme 20 až 30 minút pri teplote 170 oC. Podávame teplé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia