Cibuľkový osúch z plechu
Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 4. júna 2012
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 4. júna 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
23-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plech na pečenie vymastíme. Múku preosejeme do misy, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrobíme do nej droždie a zmiešame s troškou múky a mlieka. Prikrytý kvások necháme 15 minút kysnúť.
- 2
Do kvásku pridáme zvyšné mlieko, roztopené maslo, soľ a s celým množstvom múky vypracujeme na cesto. Cesto poriadne vymiesime. Rúru vyhrejeme na 200 oC.
- 3
Slaninu pokrájame na kocky, opečieme v panvici, pridáme cibuľu a opražíme do zlatožlta. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a položíme na plech. Do cibuľovej zmesi primiešame vajcia, smotanu, soľ, rascu a natrieme na cesto. Koláč necháme na 15 minút podkysnúť. Pečieme 20 až 30 minút pri teplote 170 oC. Podávame teplé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu