
Omáčka z tmavých ringlôt
Slivková omáčka patrí do našej rodinnej kuchynskej šperkovnice už druhé storočie....

Jogurtové halušky s makom
Výborný sladký obed hotový za 30 minút. Poteší všetky deti a hlavne maminky svojou jednoduchou prípravou....

Zeleninový šalát
Počas horúcich dní príde k duhu akýkoľvek zeleninový šalát. Stačí namiešať dostupnú zeleninu a meniť rôzne zálievky....

Šampiňónový guláš
Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak...

Bravčový perkelt s kyslou kapustou
Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným
Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....

Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Tvarohová nátierka
Ak robím pomazánky, ako základ uprednostňujem tvaroh. Je výživný a chutný....

Pohánkové palacinky
Palacinky sú obľúbenou pochúťkou. Čo tak spojiť príjemné s užitočným a urobiť palacinky z pohánkovej múky?

Fazuľkový šalát s bryndzou
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...

Lečo s hubami crimini pre dvoch
Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami....

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

Paradajkovo-cuketová polievka s pórom
Táto polievka je veľmi rýchlo hotová. Ak máme málo času, príde vhod.

Rizoto s pórom
Toto nie je klasické rizoto, ako ho poznáme. Mám ho z vynikajúcej knihy, ktorá je plná nádherných zeleninových receptov....

Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami
Umytú rozobratú brokolicu varím v 2 hrncoch. V jednom v osolenej vode iba hlávky. V...

Špagety so šampiňónovou omáčkou
Špagety sa dajú pripraviť s rôznymi omáčkami. Huby sa k tomuto účelu hodia znamenite. Či...

„Riziko“ z kuracieho mäsa – nepravé rizoto v mojej verzii
Rizoto: Kuracie stehná zbavím kože a vykostím. Mäso z nich nakrájam na kocky. V nepriľnavom...

Pohánkový šalát so zeleninou a s vajíčkom
Pohánkové šaláty sú veľmi vďačné. Zasýtia a dodajú všetko, čo človek potrebuje.

Pohánka s pórom a tofu
A je tu zase iná dobrota s pohánkou. :) Tí, ktorí tofu nemusia, si...

Mračnový chlieb
Napriek názvu nečakajte klasický chlieb. Ide o pečivo, skôr placky, ktoré sa ako pečivo používajú....

Zapečené fazuľky so strúhankou
Keďže fazuliek máme na záhrade každý rok neúrekom a máme ich radi, hľadám akékoľvek recepty na ich využitie....

Sviečková na smotane
Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou. Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou.

Čokoládový termix
Tento recept som objavila v knihe, ktorú vydal výrobca mliečnych výrobkov Milk-Agro. Vyskúšala som a...

Šošovicový prejt s pšenom
Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím....

Brokolicová polievka s batatmi
Bataty sa stali mojou obľúbenou zeleninou a často nimi nahrádzam zemiaky....

Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....

Divina špikovaná koreňovou zeleninou
Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly....

Zemiakový guláš so zeleninou
Zemiaky sú, ako sa vraví, jedným zo základov slovenskej kuchyne....

Jemná krémová pórová polievka s krutónmi
Sýta polievka, ktorú sa oplatí uvariť. Poteší aj tých najnáročnejších.