
Marinovaná slanina na čečejovský spôsob
Táto slanina sa pri domácich zabíjačkách nakladá do rôzne ochutenej marinády do chladu na viac dní a...

Sladké zelené smoothie
Toto je moje prvé zelené smoothie, ktoré som vyskúšala, inšpirovala som sa hlavne rôznymi videami...

Avokádový puding
Avokádo je pre mna jedna z top potravín. Dá sa využiť na milión spôsobov a tento...

Šalátový prívarok
Šalátový prívarok:šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky. Dáme do hrnca, zalejeme 1 l vody a povaríme...

Parené buchty s makom
Toto jednoduché, ale vynikajúce jedlo, robím často. Máme ho radi a hlavne robievam rôzne variácie....

Paprikáš z hlivy ustricovitej
Hlivu umyjeme a pokrájame na rezance. Na rozpálenom oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu do zlatista...

Celozrnné pečivo so slnečnicovými semienkami
V recepte som zmiešala múku celozrnnú špaldovú s celozrnnou pšeničnou a doplnila som aj múku T-650....

Zdravý portulakový šalát s cesnakom a so syrom
Práve rastie táto rastlinka, tak prečo to nevyužiť v kuchyni a pritom aj urobiť niečo dobré...

Mrkvová tortička bez múky podľa Petry Nagyovej Džerengovej
Ak ste ešte nevyskúšali ten najvláčnejší mrkvový koláč a ešte bez múky, upečte si ho s...

Segedínský guláš
Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V tlakovom hrnci rozohrejeme bravčovú masť, na nej...

Šalát z mladej kapustičky s uhorkou
Je leto. Aj keď to vonku vyzerá skôr na koniec septembra. K letu patria chutné...

Bôčiková paštéta
Bôčik vložíme na pekáč, posolíme , podlejeme olejom a troškou vody. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, ...

Orchidea na drôtiku
Túto orchideu som robila pre svokru ku dňu matiek. V 2. recepte vám predvediem postup...

Výborný losos na pare
Z lososa odstránime kožu. Filet z obidvoch strán trochu osolíme a okoreníme a vložíme do parného...

Čokoládovo-rumovo-orechové guľky
Druhé moje vianočné pečenie, teda vlastne nepečenie :-). Recept je kombináciou troch nájdených kade-tade.

Bryndzová nátierka po mojom
Bryndzu si uložíme do misky, cesnak a cibuľu nakrájame na kocky, pridáme syr a maslo,...

Börülce çorbası - fazuľová polievka
Börülce (Börüldže) je vlastne druh fazule, ktora sa volá Čierne oko :-) Používa sa väčšinou do...

Ríbezľový koláč so snehom
Je to neskutočne chutný a jemný koláčik, ktorý sa oplatí vyskúšať... Pre všetkých, ktorých ľúbite....

Marcipánové kocky
Na doske posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán. Necháme obschnúť a po 3 hodinách otočíme a opäť necháme...

Zapekané zemiaky s cesnakom
Cesnak dá zemiakom výbornú chuť, dajú sa opiecť menej i viac.

Francúzske zemiaky s klobáskou a so špekáčikmi
Hľadáte perfektné jedlo na sobotný obed, ktoré milujú malí aj veľkí? Na to sú zapekané zemiaky ako stvorené....

Voňavá kvásková vianočka
Vianočku som už piekla. Klasickú s kvasnicami. No a teraz nastal čas na kváskovú...

Hruškové tiramisu
Olúpané hrušky nastrúhame na jemnom strúhadle. Zalejeme 0, 5 litra vody, pridáme cukor, vanilku...

Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...

Zemiaky zapekané s bryndzou
Dlho som uvažoval ako upiecť zemiaky s bryndzou. Tak aby nám to chutilo a zachovalo chuť...

Chlieb so sušenými paradajkami
Tento chlebík je delikatesa. Hoci som mala napečený koláč aj muffinky, obe návštevy si dali...