Foto: izabella929
Toto jednoduché, ale vynikajúce jedlo, robím často.Máme ho radi a hlavne robievam rôzne variácie..môže byť s kakaom, orechami, takže fantázii sa medze nekladú.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky si dám preosiatu pomiešanú múku, do ktorej dám štipku soli , malú lyžičku cukru.Z vlažného mlieka, cukru a drožia nechám vykysnúť kvások. Kvások pridám do pripravenej múky a vymiesim dobré vláčne cesto. Ked je hotové, posypem ho troškou hladkej múky, prežehnám a prikryjem utierkou.Nechám na teplom mieste vykysnúť.Pokial cesto kysne, pomeliem si mak spolu s kryštálovým cukrom s pridaním jednej lyžičky vanilkového cukru.Vykysnuté cesto si vylejem na pracovnú dosku. Nechám ho po vykysnutí, aby si 15.min oddýchlo, až potom s ním začnem pracovať.
- 2
Okrúhlou formou, alebo pohárom vykrajujem koleska.Ja to robím tak,že si dám zovrieť vo vysokom hrnci vodu, hrniec zakryjem bielym plátnom a okolo obvodu na prichytenie plátna používam gumu.Na parenie používam okrúhlu misu, ktorá pasuje na obvod hrnca. Povykrajované koliesta dám na plátno a parím približne 5-7 minút. a zmestí sa mi 7 kusov naraz. Parené buchty uložím na tanier, posypem makom, polejem maslom a občas aj medom.Hojne posypem práškovým cukrom s vanilkou. Občas tieto buchty aj naplním lekvárom. Niekedy ich posýpam kakaom, inokedy orechami, škoricovým cukrom, nuž podľa chuti.
- 3
Veľmi radi si buchty ochutíme vynikajúcim domácim kompotom.Teraz som použila čierne ríbezle vo vlastnej šťave.Štavu z ríbezlí použijem na nápoj do minerálnej vody na zapitie po dobrom obede..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu