Celozrnné pečivo so slnečnicovými semienkami fotorecept
Foto: iva63
V recepte som zmiešala múku celozrnnú špaldovú s celozrnnou pšeničnou a doplnila som aj múku T-650. Chuť som zvýraznila celými semiačkami. Výsledok bol Zobraziť celý popis V recepte som zmiešala múku celozrnnú špaldovú s celozrnnou pšeničnou a doplnila som aj múku T-650. Chuť som zvýraznila celými semiačkami. Výsledok bol super! Pečivo bolo vláčne a pružné...slnečnicové semiačka dodali pečivu príjemnú chuť!
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
všetky suroviny dáme do misky a hákmi vypracujeme cesto
-
2
cesto je husté čo spôsobuje celozrnná múka...vypracované cesto prikryjeme ľanovou utierkou a necháme nakysnúť
-
3
asi po 40 minútach cesto vyzerá takto
-
4
pripravíme si formu, ktorú trošku potrieme olejom...ak dávame pečivo rovno na plech a nie do formy, tak použijeme papier na pečenie alebo pečiacu fóliu
-
5
cesto vyklopíme na suchú, nie pomúčenú dosku.. rozdelíme na 8 rovnakých dielov...pripravíme si šialku s vodou, lebo cesto je dosť lepivé a tým, že si ruky namočíme, môžeme krásne tvarovať jednotlivé bochníky...
-
6
vložíme ich do vymastenej formy
-
7
pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút... doba pečenia aj výška teploty záleží od typu pečiacej rúry...je to malé pečivo tak netreba vysokú teplotu!
-
8
po upečení vytiahneme z rúry a dáme na mriežku vychladnúť! ja som však zabudla urobiť foto ako bolo pečivo na mriežke-:)
-
9
prekrojíme po vychladnutí
-
10
prajem dobrú chuť...-:)
tú úžasnú vôňu cítim až sem.
@martinis slady kupujem v predajni so zdravou výživou, alebo na webe Sunfood...nie je nevyhnutný, kľudne sa dá nahradiť medom, cukrom, alebo hocijakým iným sladidlom...plní len funkciu "prisladenia!"..čo sa týka tej formy, vidím ju bežne vo veľkých hypermarketoch v predajniach domácich potrieb
pečivo si upiekla krásne, určite aj výborné :-)
@lusinkab mám radosť, že sa Ti moje výtvory páčia-:) ďakujem...
@tonicka53 tiež tvoj milý komentár ma potešil, ďakujem...