Foto: tkatka
Túto orchideu som robila pre svokru ku dňu matiek. V 2. recepte vám predvediem postup na kvetináč.
Postup
-
1
Satin ice gum pastu vyvaľkáme a vykrajujeme jednotlivé lupene...
-
2
...otlačíme žilkovanie...
-
3
...a kosticou stenšíme okraje lupeňa.
-
4
Stred orchidei tiež stenšíme a na konci zarežeme na polovicu. Tarujeme ako je na fotke. Necháme trošku uschnúť.
-
5
Na lupeň prilepíme šulček trošku vody...
-
6
...a na šulček tiež prilepíme z oboch strán ďalšie lupene.
-
7
Pod šulec prilepíme aj stred.
-
8
Orchidee dáme na lyžice a nechám vysušiť.
-
9
Urobíme aj púčiky. Z hmoty urobíme guľu, do ktorého zasunieme drôt ovynúti florictickou páskou ( koniec drôtika ohneme aby sa nám kvety nezosunuli ).
-
10
Zelenou práškovou farbou vyfarbime púčiky.
-
11
Drôtik obalíme florictickou páskou a tiež s páskou pripevníme pučiky a orchidee. Na druhý drôtik (tu dajte radšej 3 drôtiky aby uniesol kvietky) obalení florictickou páskou pripevníme drôtik na ktorom sú kvety. Prepáčte ale farbenie orchidei som už nestihla odfotiť. :(((
-
12
Nakoniec do torty zapichneme slamku do ktorého dáme špajlu a pripevníme drôtik páskou.
@lusinkab florictická páska je tu:
www.natortu.sk/pasky/floristicka-paska-12-mm-tm.zelena...
a Satin ice gum pastu nájdeš tu:
www.natortu.sk/gumpasta/gumpasta-satin-ice/...
@izabella929 ďakujem, ako píšeš je to náročná práca hlavne na čas :)))
@katkat ďakujem, pobavila si ma :)))
@irenaw ďakujem, určite pôjde aj z pravého marcipánu, len tam asi treba dlhšie čakať kým vyschne, treba vyskúšať, lebo ja som ešte z pravého marcipánu nerobila. Ak vyskúšaš daj vedieť ako dopadlo,prosím, ďakujem :)))