tento recept je od mojej sestry ale veľmi často som ho robila nešli sme sa ich dojesť . Dajú sa konzumovať aj čisté alebo naplnené Zobraziť celý popistento recept je od mojej sestry ale veľmi často som ho robila nešli sme sa ich dojesť . Dajú sa konzumovať aj čisté alebo naplnené rôznymi plnkami /mak,orechy, jablká lekvár, puding, tvaroh,.../ Veľmi rada ho robím lebo je veľmi dobrý a rýchlo sa robí Ja ich robím hocikedy keď neviem čo dať deckám na desiatu ,vianoce ,oslavu, Je to lepšie cesto ako lístkové cesto .Vyskúšajte
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
do misky dáme múku do múky si urobíme jamku do ktorej dáme cukor,droždie a zalejeme vlažným mliekom aby sa nám urobil kvások. po vy kysnutí kvásku pridáme soľ,všetko dobre vymiešame a na koniec pridáme olej a znova dobre vymiešame. Na múkou vysypanej doske vyvaľkáme okrúhle 1/2 cm cesto ktoré prekrojíme na 4 časti a každú časť znova vyvaľkáme a prekrojíme na 8 častí . Vzniknú nám také trojuholníky . Na širší koniec trojuholníka dáme čajovú lyžičku plnky ktorú si zvolíte a začneme rolovať ku kraju trojuholníka .Každý trojuholník rolujeme tak isto a ukladáme ich na pomastený plech .Lúpačky poukladané na plechu potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť . Kto nechce plniť žiadnimi plnkami môže len potrieť vajcom a posypať sezamom alebo makom.To záleží na vašej fantázii .Aj tvar si môžete zmeniť koláča.
- 2
Rada k pečeniu na dno rúry si položte hrnček sklenený alebo kovový aby sa teplom neroztopil do ktorého pridáte vriacu vodu . Ako sa bude piecť tak para s vody bude viac na-dýchavať cesto. Tento fígeľ robím aj pri lístkovom ceste .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pridavam do KK
Myslím si, že tieto lúpačky sú lepšie ako croisany. Ukladám do KK.