
Putimské pečené zo stehna s jablkami
Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...

Mäsom plnený kapustový list na hubách
K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové...

Bezlepková perníková bábovka
Vajcia, olej, práškový cukor, slivkový lekvár, mlieko a Fine mix vyšľaháme.

Plnené „dubajské“ datle
A ešte jeden recept inšpirovaný dubajskou čokoládou a musím povedať, že tento je tuším najlepší zo...

Jogurtové placky
Stačia štyri obyčajné suroviny a raz dva pripravíte výbornú prílohu k pečenému či dusenému mäsu aj na grilovačku....

Bezlepkové koláčiky s vanilkovým krémom a ríbezľami
Leto je v plnom prúde a my sa nevieme nabažiť koláčikov s čerstvým ovocím....

Ryžové placky s kimchi a čedarom
Tieto placky sú skvelým receptom, keď vám zvýši uvarená ryža z predošlého dňa.

Jemná teľacia sekaná Bankov
Teľacie mäso je v mojich spomienkach spojené s obľúbenou pochúťkou môjho otca, B. P. Plnená teľacia hruď....

Vianočný pastiersky koláč
Jedlo, ktoré pochádza z Britských ostrovov, má v názve pie, teda koláč. Od koláča, ako ho vnímame my, má však ďaleko....

Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Kysnutý závin s jablkovo-tekvicovou plnkou
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto necháme vykysnúť asi 45 minút.

Kuracie prsia s rebarborou
Sladký koláč s rebarborou je všeobecne známy, nech už bude akéhokoľvek typu. Ale mäso a...

Pstruh s jablkovým sorbetom
Očistené, vykostené a osušené filety marinujeme v zmesi cukru, soli a nastrúhanej citrónovej kôry 15...

Vajcia nakladané v octe
Tento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám....

Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

Karfiolovo–šunkový nákyp
Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....

Baranček zo šľahaného smotanového cesta s levanduľou
Do polovice smotany nasypeme kvety levandule a privedieme do bodu varu, necháme vychladnúť, preložíme do...

Pečený marinovaný zajac na smotane
Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.

Šampiňóny s vajíčkami a s roquefortom
Veľký pór si kupujem často. Obľubujem ho hlavne v surovom stave, pokrájaný na tenko, ...

Kačací „torchon“ z pečene v sezamových semienkach
Kačaciu pečeň rozoberieme na väčšie kusy a zbavíme žiliek. Pridáme cukor, soľ, korenie, vermút...

Nákyp zo šunky
Údenú šunku nadrobno pokrájame a spolu s nakrájanou cibuľou urestujeme na oleji.

Chrumkavý šalát s teľacími kroketkami
Všetok šalát natrháme ručne do taniera, v ktorom budeme šalát podávať, cibuľu nakrájame na menšie mesiačiky,...

Palacinky s arašidovým maslom a javorovým sirupom
Palacinky sú v našej kuchyni pomerne často zastúpené. Ale čo tak osviežiť ich inou náplňou, ...