Čokoládový tart
Čokoládový tart

Nepečený malinovo-čokoládový tart

bakingtherapy - bez fotkybakingtherapy, 9. júla 2023

Dokonale krémový ovocný tart, ktorý poteší každého.

45 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
250 g
110 g
2 PL
Krém:
250 g
150 ml
20 g
1 bal.
1 PL
20 g
Malinové coulis:
300 g
40 g
1 PL
20 ml
Čokoládová ganache:
80 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Rozdrvené sušienky zmiešame s kakaom a roztopeným maslom. Utľapkáme na dno formy na tart (alebo štvorcovej 28x28 cm) a dáme do chladničky.

  2. 2

    Malinové coulis: Maliny s trstinovým cukrom dáme variť, miešame a potom pridáme Zlatý klas zriedený s vodou. Miešame do stuhnutia a necháme vychladiť.

  3. 3

    Krém: Mascarpone zmiešame s cukrom, pridáme kakao, roztopenú čokoládu a vyšľahanú smotanu. Krém nanesieme na vychladený korpus.

  4. 4

    Na krém nanesieme malinové coulis a dáme chladiť.

  5. 5

    Ganache: Smotanu zohrejeme, pridáme čokoládu a miešame dohladka. Nakoniec čokoládovú ganache nanesieme na tart. Dozdobíme ovocím a vychutnávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia