Nepečený malinovo-čokoládový tart
Dokonale krémový ovocný tart, ktorý poteší každého.
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 250 g |
|
| 110 g |
|
| 2 PL |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 150 ml |
|
| 20 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
| 20 g |
|
| Malinové coulis: | |
| 300 g |
|
| 40 g |
|
| 1 PL |
|
| 20 ml |
|
| Čokoládová ganache: | |
| 80 g |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Rozdrvené sušienky zmiešame s kakaom a roztopeným maslom. Utľapkáme na dno formy na tart (alebo štvorcovej 28x28 cm) a dáme do chladničky.
- 2
Malinové coulis: Maliny s trstinovým cukrom dáme variť, miešame a potom pridáme Zlatý klas zriedený s vodou. Miešame do stuhnutia a necháme vychladiť.
- 3
Krém: Mascarpone zmiešame s cukrom, pridáme kakao, roztopenú čokoládu a vyšľahanú smotanu. Krém nanesieme na vychladený korpus.
- 4
Na krém nanesieme malinové coulis a dáme chladiť.
- 5
Ganache: Smotanu zohrejeme, pridáme čokoládu a miešame dohladka. Nakoniec čokoládovú ganache nanesieme na tart. Dozdobíme ovocím a vychutnávame.
Tiež Čokoládový tart:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu