Jednoduchý perníkovo-citrónový bezlepkový cheesecake
Foto: novalim
Jednoduchý perníkovo-citrónový bezlepkový cheesecake v podobe mini cheesecakov sa vám v tieto dni môže dobre hodiť. K
sviatku zaľúbených sme pre vás pripravili Zobraziť celý popisJednoduchý perníkovo-citrónový bezlepkový cheesecake v podobe mini cheesecakov sa vám v tieto dni môže dobre hodiť. K
sviatku zaľúbených sme pre vás pripravili recept, vďaka ktorému môžete pripraviť svojej polovičke chutný bezlepkový dezert
raz-dva. Netreba veľa surovín na to, aby vznikol chutný dezert, ktorému nikto nepovie nie. Pozrite si náš recept, dokúpte, čo
treba a pustite sa do toho.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 bal. |
|
75 g zmäknuté (alebo rastlinný tuk) |
|
Na plnku: | |
250 g (napr. Philadelphia) |
|
2 ks |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
1/2 ks (kôra aj šťava) |
|
Postup
-
1
Najprv si rozmixujeme keksíky Permonky (alebo staršie bezlepkové medovníčky) na strúhanku. Ak nemáme mixér s nožmi, môžeme si pomôcť tak, že keksíky dáme do igelitového vrecúška, uzavrieme ich a podrvíme valčekom na vaľkanie, kým z nich nevznikne perníková múčka. Pridáme k nim mäkké maslo alebo rastlinný tuk a vypracujeme do mokrej hmoty, ktorú natlačíme rovnomerne do 12 muffinových košíčkov uložených do muffinovej formy.
- 2
Rúru rozohrejeme na 170 stupňov. Na plnku dáme do misy všetky uvedené prísady a mixérom ich šľaháme do krémova. Pripravenú plnku vlejeme do muffinových košíčkov. Bezlepkový cheesecake v mini podobe pečieme asi 30 minút, ak sa rozhodneme spraviť jeden veľký cheesecake, doba pečenia sa výrazne predĺži - asi na hodinu. Najlepšie je opatrne dlaňou alebo prstami skúsiť povrch koláčikov, či sú dopečené.
- 3
Po upečené necháme bezlepkový cheesecake vychladnúť. Počas chladnutia plnka trochu sadne a ešte stuhne. Koláčiky môžeme pred podávaním ozdobiť čerstvým ovocím alebo aj šľahačkou.
Tiež bezlepkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu