Jahodové trifle s granolou
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna, Domaša–Dobrá, 15. augusta 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Tento vrstvený pohár môžete pripraviť nielen z jahôd, skvelý bude s akýmkoľvek ovocím.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Kakaová piškóta: | |
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| Okrem toho: | |
| 400 g |
|
| 300 ml (31 %) |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 300 g |
|
| 1/2 ks |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme kakaovú piškótu. Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista, primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do cesta. Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch 16 až 20 minút.
- 2
Pripravíme jahodové pyré. Jahody očistíme, umyjeme a rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu a jednu PL cukru.
- 3
Potom pripravíme krém. Zmiešame smotanu na šľahanie, kyslú smotanu a vanilkový cukor. Vyšľaháme krém.
- 4
Na dno pohára nalejeme jahodové pyré, na ktoré uložíme vykrojenú piškótu, nanesieme krém a pridáme granolu. Ďalej vrstvíme podľa veľkosti pohárov. Hotový dezert dozdobíme jahodami a mätou.
Tiež ovocný pohár:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu