Ovocný pohár
Ovocný pohár

Jahodové trifle s granolou

Patrik Majerník
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna, Domaša–Dobrá, 15. augusta 2022
Jahodové trifle s granolou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Tento vrstvený pohár môžete pripraviť nielen z jahôd, skvelý bude s akýmkoľvek ovocím.

40 minút
príprava
16-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Kakaová piškóta:
2 ks
2 PL
2 PL
1 PL
1/2 bal.
Okrem toho:
400 g
300 ml (31 %)
150 g
100 g
300 g
1/2 ks
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme kakaovú piškótu. Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista, primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do cesta. Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch 16 až 20 minút.

  2. 2

    Pripravíme jahodové pyré. Jahody očistíme, umyjeme a rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu a jednu PL cukru.

  3. 3

    Potom pripravíme krém. Zmiešame smotanu na šľahanie, kyslú smotanu a vanilkový cukor. Vyšľaháme krém.

  4. 4

    Na dno pohára nalejeme jahodové pyré, na ktoré uložíme vykrojenú piškótu, nanesieme krém a pridáme granolu. Ďalej vrstvíme podľa veľkosti pohárov. Hotový dezert dozdobíme jahodami a mätou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia