Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi

Michal Bobovčák
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 2. júna 2016
Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
50 g
 čerstvé (tymian, majorán, oregano)
 štipka
250 g
1 ks väčšia
6 strúčikov
1 ks stredná
2 ks stredný
500 ml
500 g
80 g
2 ks
50 g
125 g
 štipka
 hrsť




Postup

  1. 1

    V hrnci sprudka opečieme očistené líčka a vyberieme ich. V tom istom hrnci dohneda skaramelizujeme cibuľu, prihodíme nasekaný fenikel a mrkvu, rozpučený cesnak, mierne dokončíme karamel, vrátime líčka, pridáme bylinky, korenie a papriku a podlejeme pivom. Pri miernej teplote varíme asi 2 hodiny domäkka, podľa veľkosti a akosti líčok. Podľa potreby podlievame vriacim vývarom alebo vodou.

  2. 2

    Zemiaky v šupke uvaríme, po ochladení olúpeme a prelisujeme na kašu. V strede zemiakov urobíme jamku, do ktorej pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ. Všetko riadne premiesime, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Podľa potreby pridávame múku. Pripravené cesto rozdelíme na tri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrojíme na malé kúsky.

  3. 3

    Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, až kým nevyplávajú na hladinu vody. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme. Ešte teplé gnocchi zmiešame s bryndzou, nahrubo nakrájaným medvedím cesnakom a dochutíme muškátovým orechom. Očistený a na tenučké plátky pomocou škrabky nakrájaný petržlen vložíme do veľmi mierne rozpáleného oleja okolo teploty 150 °C a smažíme dozlatista.

Diskusia k receptu

evanaaa
Trochu nedokončené,chýba mi ešte bod 4). Bravčové líčka mám, ale s feniklom asi nespravím, lebo neviem ako by nám to chutilo, nechcem riskovať, ale aspoň prispôsobiť tomuto receptu sabudem snažiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia