Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 2. júna 2016

Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 50 g |
|
| čerstvé (tymian, majorán, oregano) |
|
| štipka |
|
| 250 g |
|
| 1 ks väčšia |
|
| 6 strúčikov |
|
| 1 ks stredná |
|
| 2 ks stredný |
|
| 500 ml |
|
| 500 g |
|
| 80 g |
|
| 2 ks |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| 125 g |
|
| štipka |
|
| hrsť |
|
Postup
-
1
V hrnci sprudka opečieme očistené líčka a vyberieme ich. V tom istom hrnci dohneda skaramelizujeme cibuľu, prihodíme nasekaný fenikel a mrkvu, rozpučený cesnak, mierne dokončíme karamel, vrátime líčka, pridáme bylinky, korenie a papriku a podlejeme pivom. Pri miernej teplote varíme asi 2 hodiny domäkka, podľa veľkosti a akosti líčok. Podľa potreby podlievame vriacim vývarom alebo vodou.
- 2
Zemiaky v šupke uvaríme, po ochladení olúpeme a prelisujeme na kašu. V strede zemiakov urobíme jamku, do ktorej pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ. Všetko riadne premiesime, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Podľa potreby pridávame múku. Pripravené cesto rozdelíme na tri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrojíme na malé kúsky.
- 3
Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, až kým nevyplávajú na hladinu vody. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme. Ešte teplé gnocchi zmiešame s bryndzou, nahrubo nakrájaným medvedím cesnakom a dochutíme muškátovým orechom. Očistený a na tenučké plátky pomocou škrabky nakrájaný petržlen vložíme do veľmi mierne rozpáleného oleja okolo teploty 150 °C a smažíme dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu