
Kou Kou (kju kju)
Název pochází z perského citoslovce pro kokrhání. Jí se totiž běžně ke snídani v podobě nějaké omelety....

Expres torta
Torta pre zaneprázdnených, čo majú radi sladké a pritom sa nechcú prejedať. Je to môj...

Rybie filety obaľované v kokose
Objavila som tento recept na jednom zahraničnom blogu (The healthy foodie). Je to skvelý, rýchly...

Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...

Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty
Rybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do...

Zapekaný baklažán Parmigiana
Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej...

Grilovaná tekvica s oškvarkami
Grilovanie je spôsob, ako osláviť život všetkými zmyslami. Vychádza zo zásady, že najlepšie veci...

Dusené baklažány s pohánkou
Jeden zo série jednoduchých receptov slúžiacich na liečbu alergií, ktoré som sa rozhodla tu prepísať...

Mrkvový krém s píniovými orieškami a makovým olejom
Makový olej sa výborne dopĺňa s mrkvou, aj čerstvou. Má vysoký obsah vápnika a horčíka,...

Vynikajúce cestovinky
Zmes rajčiny, bazalku (ja som použila čerstvú), cesnak, korenie, sol, a olivový...

Maľovaná torta Macko Pú
Túto tortičku som robila pre dcérku. Prvý krát som robila maľovanú tortu, takže nie je...

Bezlepkové pečené minišišky s jablkami
Deti sú kreatívne a majú radi hru aj pri jedení. Keď im chcete spraviť radosť, ...

Štika dušená na zelenině
Dušené a vařené ryby jsou součástí mnoha diet, takže i tento recept se může zařadit jako...

Kokosový Tofu dezert
Tofu a príprava dezertu? Vyskúšajte nasledujúci recept s kokosom a určite si pochutíte.

Bezlepkový kysnutý koláč na plech s blumami a mandľovou mrveničkou
Kysnutý koláč na plech s akýmkoľvek ovocím je vždy dobrý nápad....

Krupicová čokoládová torta bez pečenia
Veľmi jednoduchá nepečená torta, ktorá u nás chutí všetkým.

Treska so zemiakovou kôrkou
Ľahké mäso z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

Pukance kamutové
Pšenici kamut používám ráda, chutná mi vařená do salátů, pod maso. Na stole...

Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne
Dokonalá kombinácia slanej chuti slaniny a sladkosti karamelizovanej cibule....

Zapekaná brokolica s čapičkou
Uvaríme si zemiaky v šupke. Brokolicu naparíme, alebo varíme 5 min. , aby nebola rozvarená....

Šalát s cviklou a pomarančom
Šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Pomaranč a uvarenú cviklu nakrájame na mesiačiky.

Filé s cesnakovou omáčkou
Z múky, vajca a piva urobíme cestíčko, v ktorom namáčame osušené kúsky filé. Potom...

Sušienky s arašidmi
Do mlieka pridať kryštálový a vanilkový cukor, priviesť k varu a povariť 5 minút, ochladiť...

Šalát s pečenými sardinkami
Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....

Prekladané zemiaky
Nakrájame si zemiaky na krúžky. Rajčiny, papriku a cibuľu na kolečká. Na pekáč si dáme trochu oleja...