Šalát z pečených baklažánov

sueclash - fotkasueclash, 19. októbra 2011
Šalát z pečených baklažánov
Foto: sueclash

Tento, aj iné recepty nájdete na mojom blogu veggiecookin.wordpress.com - budem rada, ak sa zastavíte.. :-)

4
porcie

Suroviny

800 g
200 g
400 g, mäsité
4 PL
2 strúčiky
2 zväzky
2 PL




Postup

  1. 1

    Baklažány omyjeme a v rúre predhriatej na 220 C (vzduch 200 C) pečieme 25 - 30 minút, až kým sa na šupke nezačnú tvoriť malé pľuzgieriky. Potom baklažány schladíme a šupku stiahneme. Odstránime stopky a dužinu nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Olivy (vykôstkované) nakrájame na tenké plátky. Paradajky krátko ponoríme do vriacej vody a stiahneme šupku. Dužinu bez jadierok nakrájame na menšie kocky. Všetko zmiešame a okoreníme citrónovou šťavou, soľou a korením.

  3. 3

    Cesnak ošúpeme a nasekáme na jemno. Bazalku omyjeme a lístky nakrájame na tenké prúžky. Cesnak, bazalku a olej zmiešame so šalátom. Podávame s celozrnnou bagetou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia