Šľahačková roláda
Šľahačková roláda

Šľahačková roláda s pitahayou

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 24. januára 2019
Šľahačková roláda s pitahayou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
3 PL
3 PL
1 KL
50 ml (vlažná)
50 ml
Plnka:
500 ml
100 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky s 3 PL práškového cukru vyšľaháme dopenista. Pridáme postupne olej a vlažnú vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosiatu pridávame do žĺtkovej zmesi. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame so cesta.

  2. 2

    Cesto rozotrieme rovnomerne na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C približne 10 minút. Keď je cesto zlatisté, vyberieme ho z rúry a spolu s papierom na pečenie ho zrolujeme. Tento proces musíme vykonať, keď je cesto ešte horúce, ináč popraská. Cesto necháme zrolované, kým nevychladne.

  3. 3

    Vyšľaháme smotanu, do ktorej pridáme práškový cukor podľa chuti. Vychladnutú roládu vystrieme, opatrne z nej stiahneme papier na pečenie. Potrieme rovnomerne šľahačkou a poukladáme tenké plátky ošúpanej pitahaye. Roládu zrolujeme a dáme vychladiť. Na roládu môžeme naniesť ešte šľahačku, prípadne roztopenú čokoládu.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre