Šľahačková roláda s pitahayou
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 24. januára 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Žĺtky s 3 PL práškového cukru vyšľaháme dopenista. Pridáme postupne olej a vlažnú vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosiatu pridávame do žĺtkovej zmesi. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame so cesta.
- 2
Cesto rozotrieme rovnomerne na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C približne 10 minút. Keď je cesto zlatisté, vyberieme ho z rúry a spolu s papierom na pečenie ho zrolujeme. Tento proces musíme vykonať, keď je cesto ešte horúce, ináč popraská. Cesto necháme zrolované, kým nevychladne.
- 3
Vyšľaháme smotanu, do ktorej pridáme práškový cukor podľa chuti. Vychladnutú roládu vystrieme, opatrne z nej stiahneme papier na pečenie. Potrieme rovnomerne šľahačkou a poukladáme tenké plátky ošúpanej pitahaye. Roládu zrolujeme a dáme vychladiť. Na roládu môžeme naniesť ešte šľahačku, prípadne roztopenú čokoládu.
Tiež Šľahačková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Díky za info a foto, prvně v životě vidím toto ovoce na stromě. Velmi zajímavé!