Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 170-190 °C
Suroviny
Na cesto: | |
60 g (alebo margarín) |
|
25 g |
|
1 bal |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
125 g |
|
1 zarovnaná PL |
|
Na náplň: | |
150 g |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme rumovú arómu, mlieko, múku zmiešanú s kakaom a ručne vymiešame dohladka.
- 2
Na prípravu náplne vytvoríme z marcipánu asi 24 guľôčok. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm a nakrájame na štvorce podľa veľkosti marcipánových guľôčok. Každú guľôčku obalíme cestom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /><br /> Doba pečenia: asi 13 minút
- 3
Guľôčky necháme vychladnúť.
- 4
Na ozdobenie rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale, guľôčky polejeme a posypeme dúhovými guľôčkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu