Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 14. júna 2016
Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom
Foto: droetker

Komerčný recept

24
porcií
30 minút
príprava
13 minút
na 170-190 °C

Suroviny

Na cesto:
60 g (alebo margarín)
25 g
1 bal
1 ČL
1 PL
125 g
1 zarovnaná PL
Na náplň:
150 g
Na ozdobenie:
1 bal
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme rumovú arómu, mlieko, múku zmiešanú s kakaom a ručne vymiešame dohladka.

  2. 2

    Na prípravu náplne vytvoríme z marcipánu asi 24 guľôčok. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm a nakrájame na štvorce podľa veľkosti marcipánových guľôčok. Každú guľôčku obalíme cestom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 190 °C
    Teplovzdušná rúra: 170 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 13 minút

  3. 3

    Guľôčky necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na ozdobenie rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale, guľôčky polejeme a posypeme dúhovými guľôčkami.

    Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom - obrázok 4

Diskusia k receptu