
Pečená paprika plnená modrým syrom
Od 50. rokov u nás, vďaka gurmánskemu pôžitkárstvu našej Mamky presladkej, v kuchyni vládla svetlá zelenožltá pikantná „PCR-ka“....

Škoricové broskyňové carpaccio
Čerstvé broskyne nakrájame na tenké plátky a marinujeme ich v javorovom sirupe s prísadou škorice.

Vajíčková nátierka
Vajíčka necháme vychladnúť a potom ich nakrájame alebo postrúhame na hrubšom strúhadle.

Čokoládovo-vanilkové srdce
CESTO č. 1:8 vajec, 120g krys. cukor, 170g pol. muky, 1 lyžica solamylu, 1 lyžička kyp. prasku....

Kačka na repíku
Recept som si odfotila z časopisu u mojej mamky pretože som sa chystala upiecť kačku, ktorej...

Hovädzí steak so zemiakmi v popole a s tymianovou omáčkou
Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na steaky.

Špaldový domáci chlebík bez kvasníc
Ochutnajte zdravý, domáci chlebík so špaldovej múky. Je bez kvasníc a bez kvasenia, rýchly...

Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi
Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...

Pastinákový krém s česnekem a pastinákovými chipsy
Do hrnce dáme olej a lžičku másla, rozehřejeme. Přidáme nakrájený česnek, opečeme, přidáme...

Extra čokoládová bábovka s mandarínkami
Zmiešame múku, soľ, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Maslo vyšľaháme s kryštálovým a...

Kuracie stehná s kapiou
Vínko sa nehodí iba na pitie, ale vie dodať mäsu inú príchuť. Výborne sa hodí...

Glazúrované jablká plnené pečienkami
Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme...

Hubová polievka
Huby a cibuľu nakrájame a spoločne s rascou osmažíme v hrnci na masle.

Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.

Restovaná pečeň na mix šaláte
mix šalát pokvapkám balsamicom a olivovým olejom a premiešam a zároveň na trošku oleja dám restovať...

Palacinková torta s tvarohom
Jednoduchá, pritom krásna a efektná pochúťka, to je presne naša palacinková torta s tvarohom...

Pstruh na sezame
Pstruha obalíme v rybacej múke a pomaly grilujeme z oboch strán, pred koncom posypeme sezamom a...

Nivovo-tvarohová nátierka s pivom
Túto pomazánku som prvý krát jedla na Morave... úžasná... možno časom pridám aj foto

Bezlepkový tvarohovo-broskyňový kysnutý koláč
Posypka: Najskor zacnite posypkou, aby stihla v chladnicke stuhnut a dala sa dobre struhat. Vsetky...

Opečený kapor s parmezánom
Kapra očistíme, vypitveme, dobre umyjeme a rozrežeme na porcie.

Gaštanové vínovicové taštičky s višňovou omáčkou
Očistené uvarené zemiaky zomelieme, pridáme soľ, múku a vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na...

Cestovinová torta Timballo
Cestoviny, najlepšie dlhé špagety alebo makaróny uvaríme a scedíme. Rúru predhrejeme na 180 o C....

Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou
Umyté paradajky nakrájame na kolieska, ktoré ugrilujeme. Počas grilovania potierame zmesou tymianu, cesnaku...

Chutné cestoviny
Myslím, že recepty na rýchle a chutné obedy sa vždy zídu. :) Tak tu je...

Pečené kura na novej zeleninke
Nedávno sa mi dostalo do rúk krásne domáce kuriatko, ktoré najlepšie chutí len tak upečené... a...

Pizzové lízatká
Velmi chutné pizzové lízatká, ktoré hravo zvládnu pripraviť s maminou aj deti.

Klasický vanilkový crème brûlée
Tento dezert je geniálny hneď dvakrát. Jeho príprava je jednoduchá a chuť je úchvatná....