Foto: pumaamravec
Kombinácia baklažánu a cukiny je naozaj skvelá. Rýchla zeleninová klasika, ktorú poznáte aj z rozprávky Ratatouille:)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks stredne veľká |
|
2 ks menší |
|
3 ks |
|
1 ks menšia |
|
1 ks |
|
3 PL alebo pretlak |
|
2 PL |
|
štipka |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na pokvapkanie a na dno panvice |
|
pár kvapiek (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Cukinu a baklažán si nakrájame na kolieska, osolíme a necháme asi 15 minút odležať.
- 2
Na dno panvice si kvapneme olivový olej a baklažán aj cukinu na ňom orestujeme dozlatista.
- 3
Spravíme si rajčinovú omáčku. Na oleji osmahneme roztlačený cesnak a najemno pokrájanú cibuľku. Pridáme na malé kúsky nasekané rajčiny, rajčinovú pasattu (alebo hustý pretlak). Dochutíme soľou, čiernym korením, rozmarínom a tymiánom podľa chuti. Varíme 10 minút aby sa chute prepojili.
- 4
Na tanier si striedavo na seba ukladáme orestované kolieska baklažánu a cukiny maximálne do výšky 5-6 cm. Polejeme rajčinovou omáčkou, pokvapkáme olivovým olejom a podávame. Kto má rád môže ešte pokvapkať balzamikovým octom. Z uvedeného množstva sa vytvorí asi 5-6 ratatouille „vežičiek„ :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu