Elegantné ratatouille

pumaamravec - fotkapumaamravec, 2. augusta 2011

Kombinácia baklažánu a cukiny je naozaj skvelá. Rýchla zeleninová klasika, ktorú poznáte aj z rozprávky Ratatouille:)

5-6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredne veľká
2 ks menší
3 ks
1 ks menšia
1 ks
3 PL alebo pretlak
2 PL
 štipka
 štipka
 podľa chuti
 podľa chuti
 na pokvapkanie a na dno panvice
 pár kvapiek (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukinu a baklažán si nakrájame na kolieska, osolíme a necháme asi 15 minút odležať.

  2. 2

    Na dno panvice si kvapneme olivový olej a baklažán aj cukinu na ňom orestujeme dozlatista.

  3. 3

    Spravíme si rajčinovú omáčku. Na oleji osmahneme roztlačený cesnak a najemno pokrájanú cibuľku. Pridáme na malé kúsky nasekané rajčiny, rajčinovú pasattu (alebo hustý pretlak). Dochutíme soľou, čiernym korením, rozmarínom a tymiánom podľa chuti. Varíme 10 minút aby sa chute prepojili.

  4. 4

    Na tanier si striedavo na seba ukladáme orestované kolieska baklažánu a cukiny maximálne do výšky 5-6 cm. Polejeme rajčinovou omáčkou, pokvapkáme olivovým olejom a podávame. Kto má rád môže ešte pokvapkať balzamikovým octom. Z uvedeného množstva sa vytvorí asi 5-6 ratatouille „vežičiek„ :)

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Dakujem, si milá a aj u mňa to patrí k obľúbeným jedlám;) Ano fotila som to ja, chodila som na grafickú školu, tak som musela mať nejaké estetické cítenie a o to sa snažím aj pri fotení jedla, len je ťažké zdržiavať sa s fotením keď mi toto všade rozvoniava :D A potom prajem dobrú chuť k tomu ratatouille ;)
Tak možeš pridávať aj fotorecept, ked ti fotenie nerobí ťažkosti, potom možeš aj niečo vyhrať za skvelé receptíky. Fotka je krásna, ale rada by som si pozrela aj fotorecept.

Pridaj komentár k receptu: