Malinový koktail
Malinový koktail

Malinový sen

siuuu - fotkasiuuu, 16. apríla 2020
Malinový sen
Foto: siuuu

Zvýšila mi zálievka z pečenia punčového koláča, pretože moje cesto potvora akosi nechcelo piť. Do zálievky išli samé fajnové veci, tak bolo škoda vyhodiť Zobraziť celý popisZvýšila mi zálievka z pečenia punčového koláča, pretože moje cesto potvora akosi nechcelo piť. Do zálievky išli samé fajnové veci, tak bolo škoda vyhodiť - nakoniec z toho bol výborný ľahko alkoholický drink, ktorý som nazvala malinový sen. Chuť malín milujem a v kombinácii s Grenadínou, bielym rumom a kvapkou limetkovej šťavy to bol ozaj sen - chuťový aj vzhľadový.

1-2
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

100 g mrazené
1 PL (alebo kvalitný malinový sirup)
40-50 ml
40-50 ml
1-2 ČL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmixujeme, prepasírujeme - vlastne už máme zmixované a prepasírované k príprave koláča, takže iba naservírujeme do pekného pohára a vychutnávame.

Diskusia k receptu

kvakac
Áno maliny môžem a mám rád takéto dobroty . No ta voda bŕŕ tam nemusí byť však? Zajtra som v obchode a kúpim maliny aspoň 8 balení a zarobím rovno liter. To sa bude potom na záhrade sadiť jedna radosť.
siuuu
@kvakac (16.4.2020 22:10)

No bola to pôvodne zálievka na koláč, kde ju bolo treba mať redšiu - a ver mi, že aj s tou troškou vody to bola dobrota, ale samozrejme každý si môže urobiť podľa svojej chuti - podobne robievam malinové daiquiri (bez vody, s ľadom), ktoré je výborné, ale tu tá Grenadína dodala úplne inú chuť - jednoducho je to pecka ;-)
2x haji a kvakac
siuuu
@radox1 (17.4.2020 07:48)

Daiguiri aj ja robievam, najmä v lete (zatiaľ som robila jahodové, malinové, čučoriedkové a papa double a všetky boli výborné) - tu ten ľad nahradili tie mrazené maliny, a tá Grenadína to posunula minimálne o level vyššie (do daiquiri ju nedávam) ;-)
1x radox1
radox1
@siuuu (17.4.2020 11:25)

ja este ananasove,ale hlavne vela rumu.dam kompot zmrazit,a spolu s limetou a rumom do mixera.rak isto aj jahody mrazim,o to menej ladu potom.
1x siuuu
kvakac
@siuuu (17.4.2020 11:22)

Áno je to dobrota ja som miesto vody dal nesladené salko. To bledšie je bez zrniečok a to červenšie je so zrniečkami. Takže máme malinový sen v kvitnúcej záhrade.Za chvíľu budeme spievať.
2x siuuu a haji
siuuu
@radox1 (17.4.2020 12:07)

Fíha, to ananásové musím vyskúšať - to musí byť dobrota.
1x haji
siuuu
@kvakac (17.4.2020 12:43)

Paráda. Salko by ma nenapadlo do toho šupnúť. Ak mi niekedy zvýši možno vyskúšam.
2x kvakac a haji
kucharka
Výborný drink, ale ja by som si tam tiež dala veľa ľadu.. :-)
U nás v lete na pláži v “chiringuito” ( plážovom bare ) si podvečer zvyknem dávať dauiquiri... majú velikánsky výber, z rôzneho ovocia... môj naj je broskyňový.
Pekný recept, aj fotka.
2x siuuu a haji
siuuu
@kucharka (18.4.2020 09:42)

Áno ľad by sa hodil, no v tomto období ešte nemrazím - až v lete, ale od mrazených malín bol dosť studený ;-) Daiquiri robievam aj ja v lete, je to môj obľúbený drink.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia