Bezlepková roláda
Bezlepková roláda

Bezlepková piškótová roláda s čokoládovým krémom

novalim - fotkanovalim, 26. októbra 2022. Komerčný recept.
Bezlepková piškótová roláda s čokoládovým krémom
Foto: novalim

Hľadáte jednoduchý, ale za to chutný bezlepkový dezert? Máme pre vás riešenie. Vyskúšajte našu bezlepkovú piškótovú roládu s hustým čokoládovým krémom. Naučíte sa Zobraziť celý popisHľadáte jednoduchý, ale za to chutný bezlepkový dezert? Máme pre vás riešenie. Vyskúšajte našu bezlepkovú piškótovú roládu s hustým čokoládovým krémom. Naučíte sa pri tom základné bezlepkové piškótové cesto, z ktorého môžete potom vykúzliť aj iné dobroty bez lepku. Tak sa do toho pustite a pochutnajte si s celou rodinou.
Zdroj: www.novalim.sk

10 ks
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Na cesto:
120 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
30 g
60 g (+ na posypanie)
5 ks
trocha
1 zarovnaná PL (nemusí byť)
Na krém:
1 bal.
0,5 l
2 PL
100 g
1 kelímok (napr. Bánovecká)




Postup

  1. 1

    V mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej svetlej peny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a zamiešame. V druhej mise vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom na sneh. Potom obe zmesi jemne zmiešame. Napokon po častiach primiešame gumenou varechou preosiatu múku. Ak chceme mať mramorovú roládu, odoberieme polovicu cesta a do druhej primiešame kakaový prášok (v tomto prípade pri nanášaní cesta na plech najprv vylejeme žlté cesto a do neho krížom-krážom potom kakaové).

  2. 2

    Hotové cesto vylejeme na plech s rozmermi približne 35x30 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a cukrárskou kartou rovnomerne rozotrieme. Pečieme na 170-180 stupňov 10-15 minút do zlatista. Po upečení vyberieme z rúry a ešte teplý plát aj s papierom na pečenie zrolujeme do rolády (takto predídeme tomu, že sa roláda bude trhať pri rolovaní s krémom).

  3. 3

    Medzitým si pripravíme krém. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme podľa návodu na obale puding. Odstavíme z plameňa a ešte do horúceho pridáme polámanú čokoládu. Miešame, kým sa v pudingu nerozpustí. Potom prikryjeme papierom na pečenie (tak sa nám na povrchu neurobí koža) a necháme úplne vychladnúť. Nakoniec do krému primiešame smotanovú nátierku izbovej teploty.

  4. 4

    Roládu teraz rozvinieme a na vychladnutý piškótový plát rovnomerne rozotrieme pripravený čokoládový krém. Pomocou papiera, ktorý máme pod plátom zrolujeme naspäť do rolády, pričom papier postupne odliepame. Hotovú roládu môžeme nechať odležať asi hodinku v chlade. Podávame nakrájanú a posypanú práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia