Pizzový chlebík fotorecept

elysa - fotkaelysa, 16. februára 2013
Pizzový chlebík (fotorecept)
Foto: elysa

Dnes sme si pochutili na tomto chlebíku...Zjedli sme ho skoro celý na posedenie,este bol teplý...

6
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

kvások:
40 g
50 ml
1 čl
Cesto:
350 g
1 čl
2 PL
1 ks
100 g
100 g
trochu
100 ml




Postup

  1. 1

    Z mlieka,cukru a kvasníc urobíme kvások.Múku,soľ,olej,vajce,pizzové korenie,vodu a vykysnutý kvások dáme do misy a vypracujeme hladké cesto.

    Pizzový chlebík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto dáme na teplé miesto vykysnúť.

    Pizzový chlebík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto dáme na podložku,rozgúlame ho.

    Pizzový chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na pripravené cesto nasypeme šunku nakrájanú na štvorčeky a syr nahrubo nastrúhaný.

    Pizzový chlebík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto natesno zvinieme,preložime na naolejovaný pekáč.Necháme ešte podkysnúť.

    Pizzový chlebík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podkysnutý chlebík natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.Prepáčte,hotový chlebík z rúry vybratý som zabudla odfotiť.

Diskusia k receptu

janko38
čudujem sa že je tu iba jeden komentár, ved si si dala námahu urobiť, nafotiť a pridať recept a to nie je hotové za 5 minút. Mne sa tvoj nápad páči, určite prekvapím priateľku. Mám však jednu otázku a prepáč ak sa pýtam hlúpo.... som chlap ale často pečiem a mne sa zdá 40g droždia priveľa na 350g múky. Ja dám určite menej.Ďakujem.
vegetariankapp
Krásny a určite aj chutný chlebík i ked salámu nejem, ale dá sa nahradiť všeličím iným. Ved každý si tam môže dať čo chce. Vdaka
elysa
dakujem,ja chcem na buduce dat pokrajane olivy,@janko38 ja som dala tolko drozdia,bol dobry,nemam nejake velke skusenosti s chlebom,tak neviem,mozno by nevadilo dat menej,tych 40 g je normalne na 500 g muky,mozno nebude taky nadychany,ked das menej...