Foto: bambuch
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
5 lyžíc |
|
5 lyžíc |
|
1/2 bal. (Dr.Oetker) |
|
3 lyžice |
|
820 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
Poleva: | |
1 bal. (Dr. Oetker) |
|
1 bal. |
|
750 ml (alebo šťava z kompótu) |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh,pridáme žĺtky,prisypeme kryštálový cukor,múku zmiešanú s práškom do pečiva,nakoniec vlažnú vodu.Takto hotové cesto vylejeme do pripraveného pekáča,pridáme na kocky pokrájané broskyne a pečieme pri teplote 170 C cca 30 min.Hotové piškótové cesto necháme vychladnúť.
- 2
Dve smotany zmiešame s jemným tvarohom a primiešame doň vanilkové cukry.Odložíme do chladu.
- 3
Do 500ml. šťavy vsypeme želatinu a metličkou premiešame.Na jemnom ohni zohrievame a pridáme 250ml.vody zmiešanej so Zlatým klasom,varíme do zhustnutia /na puding/.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu