
Francúzsky kačací rilette
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....

Uletené krídelká
Kuracie krídelká osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vo vajíčku zmiešanom s mliekom. Nakoniec...

Pizovníky
Dnes som už skutočne nevedela čo mám uvariť na obed, najprv som myslela, že spravím...

Bezlepkové maxi donuty
Pripravíme si kvások zo 100 ml vlažného mlieka, PL cukru, PL Bakery mix Liana a...

Karfiol s hubami
Na masle speníme posekanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané huby a rascu, posolíme a dusíme...

Citrónové palacinky
Zmiešajte všetky ingrediencie do hľadka. Upečieme tenké palacinky. Upečené palacinky potrieme lekvárom a posypeme práškovým cukrom a...

Jablkovo-melónový kompót
Tento kompot som už predstavila v ovocnom koláči. Ponúkam ho preto, lebo som si to sama...

Mäsové rožteky
Je to starý recept ktorý robím už vyše 20 rokov väčšinou na Silvestra alebo na nejakú oslavu...

Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou
Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre...

Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...

Avokádovo-nivová pomazánka s tofu
môj dnešný vydarený pokus o rýchlu a ľahkú večeru z toho, čo som našla v chladničke

Zemiakové knedlíky plnené s údeným mäsom a dusenou sudovou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupke osolíme. Zlejeme a necháme vychladnúť. Ošúpeme pretlačime alebo postrúhame pridáme soľ...

Slané drobné pečivo
Toto pečivko je ako stvorené k príležitostiam, najmä pri privítaní Nového roku, keď je byt plný návštev...

Palacinky plnené jahodovo-banánovou plnkou
Tieto palacinky potešia malých, ale aj veľkých.

Fantastický raw parmezán
Tak toto ma dostalo! Keď som prvýkrát ochutnala raw parmezán, neskončila som, kým nebola krabička...

Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča
Stačí v pekáči či zapekacej mise zmiešať všetky suroviny a do hodinky máte na stole kompletné sýte jedlo pre celú rodinu....

Rybací šalát
Mrazené filé osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a krátko podusíme. Vychladnuté vykostíme a nakrájame. Majonézu...

Vysmážané kelové listy
Fotka je vlastná, fotka č. 3 zobrazuje výsledné menu. Porcia sa skladá z 3ks. vysmažené...

Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...

Egrešové metamorfózy
Krásny letný deň, milí priatelia. Leto milujem. Ráno si doprajem prechádzku po záhradke. Len...

Spaghetti con pomodorini
Jednoduché, rýchle a veľmi chutné jedlo , často pripravované v talianskych domácnostiach , nízka cena, rýchla...

Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...

Čokoládová pena v pohárikoch
Tofu rozmixujeme s arašidovým maslom, agávovým sirupom, limetkovou kôrou, vanilkou a soľou. Mixujeme...

Batatový chlebík bez lepku
Jesenné farby a chute sa snúbia v tomto recepte. Batatový chlebík bez lepku sa výborne hodí na raňajky. Spolu s teplým nápojom vás dobre zahreje a určite aj zasýti....

Ryžové placky so syrom pečené bez pridaného tuku
Ostala mi ryža a z tej som si spravila placky....

Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami
Ak by som nechodila na Varechu, tento koláč by som nepiekla. Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát...

Zeleninové fašírky z odšťavovača
Obed doslova z „odpadu“ - pevné časti zeleniny a ovocia, čo vypľul odšťavovač do nádobky na...